O Giancarlo Fisichella επιστρέφει στο Le Mans με τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο 44-χρονος Ιταλός και πολύ αγαπητός στους φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρώην πιλότος της Formula 1 επιστρέφει για όγδοη φορά, πάντα με την Ferrari, στον 24-ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans που θα διεξαχθεί φέτος τις 17-18 Ιουνίου. Μαζί με τον Toni Vilander, team mate του τα τελευταία εφτά χρόνια στην AF Corse και πέρσι στην ομάδα της Risi Competitione, θα προσπαθήσει να νικήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του στην κατηγορία GTE Pro.

Η αμερικάνικη ομάδα, μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τον κορυφαίο αγώνα αντοχής στον κόσμο, επέστρεψε πέρσι στο Le Mans και κατετάγη τελικώς δεύτερη στη συγκεκριμένη κατηγορία, πίσω από τα Ford GT GTE Pro της Chip Ganassi. Οι Giancarlo Fisichella, Toni Vilander και Μateo Malucelli έφεραν την 488 GTE στη δεύτερη θέση της κατηγορίας και στην εικοστή γενικής, μόλις ένα λεπτό πίσω από το νικητήριο πλήρωμα της Ford.

O Fisichella, αγωνιζόμενος πάλι στην ίδια κατηγορία, ανεδείχθη νικητής το 2012 και το 2014, οδηγώντας με τους Vilander και Gianmaria Bruni μια Ferrari 458 GT2 της ομάδας ΑF Corse. Ο τελευταίος δε θα αγωνιστεί με το Cavallino Rampante, αφού πήρε μεταγραφή στην Porsche και η Ferrari διοργάνωσε ένα τεστ δοκιμών νωρίτερα μέσα στο μήνα, κατά το οποίο πήραν μέρος οι πιθανοί αντικαταστάτες του Ιταλού.

H Risi Competione θα ανακοινώσει στο προσεχές διάστημα τον τρίτο οδηγό της ομάδας και η Ferrari το τελικό line up των οδηγών της για τις δύο 488 GTE Pro.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

WEC: 1-2-3 η Porsche στο Κατάρ

Το απόλυτο έκανε η Porsche στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με την γερμανική εταιρία να κάνει το 1-2-3 στον αγώνα...