Με μια πρόχειρη σκέψη στο μυαλό μου, νομίζω ότι δεν βρήκα μια εταιρία που να μην έχουμε ακούσει ότι ετοιμάζει, δοκιμάζει ή έχει ήδη ενσωματώσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα της, κάτι που πολύ απλοϊκά σημαίνει ότι αναπόφευκτα η πλήρη ενσωμάτωση της στα καθημερινά αυτοκίνητα είναι θέμα χρόνου.

Αυτό ακριβώς πιστεύει και ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, καθώς κατά την πρώτη παρουσίαση της AM-RB 001 στην έκθεση του Τορόντο, την περασμένη εβδομάδα, ο Palmer αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μέλλον της αυτοκίνησης. Με λίγα λόγια είπε ότι αυτό θα είναι γεμάτο από αυτόνομη τεχνολογία και ηλεκτρισμό, με το μόνο θέμα για το πρώτο να είναι το πότε και όχι το αν θα ενσωματωθεί στα συμβατικά αυτοκίνητα.

Η Aston σχεδιάζει να προσφέρει ένα αυτόνομο μοντέλο για λογαριασμό της Lagonda, με τον Palmer να αναγνωρίζει ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι λίγο ενάντια στην ηθικής μιας εταιρείας σπορ αυτοκινήτων. Τόνισε, επίσης, μια σειρά από ζητήματα που τον αφορούν προσωπικά για τα αυτόνομα οχήματα, και τα οποία τον κάνουν διστακτικό ώστε να δει την αυτόνομη τεχνολογία στην Aston Martin. Πρωταρχικό μέλημα του, είναι το θέμα της ασφάλειας, αλλά θέλει επίσης να βεβαιωθεί ότι η τεχνολογία είναι πραγματικά έτοιμη, με τις εταιρείες να χρειάζονται μια πλήρη κατανόηση της τεχνολογίας, πριν κάνουν beta δοκιμαστές τους πελάτες, με αυτή τη δήλωση να “καρφώνει” την Tesla.

Μιλώντας για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Palmer δήλωσε ότι τα βρίσκει εξαιρετικά, καθώς πιστεύει ότι μόνο τέτοια θα υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα θεωρεί ότι το 25% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά στα επόμενα 8 χρόνια, κάτι που όμως αφήνει αναπόφευκτα μεγάλο πεδίο περαιτέρω εξέλιξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τέλος, επεσήμανε ότι υπάρχει μια μετατόπιση της εστίασης από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.