Με την πώληση της Opel από την GM, γίνεται ίσως πιο ελκυστική η συγχώνευση της με την FCA;

Σχετικά άρθρα

Με μόνο τις υπογραφές να απομένουν ώστε να κλείσει το deal της εξαγοράς της Opel από τον όμιλο PSA, η General Motors πρακτικά λέει αντίο στην ευρωπαϊκή αγορά, και ο μόνος τρόπος για να μείνει εδώ είναι τελικά να δεχτεί την πρόταση για συγχώνευση από τον Sergio Marchionne και την FCA.

Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό; Γιατί η Opel παρότι τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι επιστρέφει σε καλά οικονομικά αποτελέσματα, η GM έχει χάσει 9 δις δολάρια από το 2009, εν αντιθέσει με την FCA που έχει μια πολύ καλή πορεία, αυξανόμενα μερίδια αγοράς, και συνεχή κέρδη σε Ευρώπη/Μέση Ανατολή/Αφρική. Επιπλέον, έχει στο portfolio της ένα δελεαστικό περιουσιακό στοιχείο, την Jeep, η οποία έχει γίνει μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Η FCA από τη στιγμή που “έφαγε πόρτα” από την GM έχει εργαστεί σταθερά για να διορθώσει τον ισολογισμό της και να μεταμορφωθεί σε ένα πιο ελκυστικό συνέταιρο, καθώς έχει μειώσει το χρέος της, έως το τέλος του 2016, στα €4.590.000.000. Επίσης,η FCA σταματάει την ασύμφορη παραγωγή των συμπαγών και μεσαίων sedan της στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να αυξήσει την παραγωγή των κερδοφόρων crossovers και SUV της Jeep, καθώς και των pickup της Ram.

Μια συγχώνευση της FCA με την GM,  θα επιτρέψει στην δεύτερη να διατηρήσει την παρουσία της στην Ευρώπη, και να της παρέχει ένα ενεργό δίκτυο αντιπροσώπων, καθώς και να της δώσει πρόσβαση σε επικερδείς εταιρίες, όπως η Maserati, η οποία αύξησε κατά 9,7% τα κέρδη προ φόρων το 2016. Τέλος, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η GM θα μπορούσε να συνεχίσει την αναγέννηση της Alfa Romeo, ή ακόμα και να την πουλήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr