Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Land Rover παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού την πέμπτη γενιά του Discovery, με το βρετανικό αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Γι’αυτό το λόγο ο Matt Prior ταξιδεύει στην Αμερική για να το οδηγήσει και μας αναφέρει τα πρώτα συμπεράσματα.

Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται πάνω σε μια αλουμινένια πλατφόρμα που του χαρίζει άριστες εντός και εκτός δρόμου ικανότητες. Η Land Rover δηλώνει πως το νέο Discovery είναι “το καλύτερο οικογενειακό SUV στον κόσμο”, με την χρήση αλουμινίου να μειώνει το βάρος κατά 480 κιλά, με την ικανότητα ρυμούλκησης να ανέρχεται στα 3.500 κιλά. Το μήκος του φτάνει τα 4,97 μέτρα, με την απόσταση από το έδαφος να αγγίζει τα 28,3 εκατοστά.

Η εμφάνισή του διατηρεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Land Rover, με LED φώτα. όμορφη γρίλια και επιθετικές λεπτομέρειες. Υπάρχουν διαθέσιμες 12 διαφορετικές ζάντες, 18 διαφορετικά εξωτερικά χρώματα, με το όχημα να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,35 Cd, γεγονός που βελτιώνει την κατανάλωση του καυσίμου.

Στο εσωτερικό μπορούν να χωρέσουν έως και επτά άτομα, με μια μεγάλη οθόνη αφής 10,2″ να βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα. Η τρίτη σειρά αναδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, ενώ συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, όπως επίσης ξύλινα και αλουμινένια διακοσμητικά.

Κάτω από το καπό αρχικά θα υπάρχει ο 3,0-λιτρος V6 turbodiesel των 254 ίππων και ο 3,0-λιτρος V6 βενζίνης απόδοσης 360 ίππων. Επίσης υπάρχει ο 2,0-λιτρος diesel με τα 180 άλογα με μόλις 159 γρ/χλμ εκπομπές CO2, ενώ υπάρχει και ο twin-turbo 2,0-λιτρος Ingenium βενζίνης με τα 240 άλογα . Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.