Έκθεση Γενεύης 2017: Range Rover Velar

Σχετικά άρθρα

Το μοντέλο που τραβά τα βλέμματα στο περίπτερο της Land Rover δεν είναι άλλο από το Range Rover Velar, το νέο της coupe-like SUV, που χαρακτηρίζεται από τον όμορφο και κομψό σχεδιασμό, με LED φωτιστικά σώματα.

Τοποθετείται ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport και κατασκευάζεται πάνω στην ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα των Jaguar XE και F-Pace, έχοντας μεταξόνιο 2.874 χιλιοστά. Η εταιρία ανακοινώνει πως το σώμα του Velar είναι 81% αλουμινένιο και κίνηση παίρνει από πέντε διαφορετικούς κινητήρες.

Entry-level είναι ο 2,0-λιτρος Ingenium diesel απόδοσης 180 ίππων και ακολουθεί ένας Ingenium diesel απόδοσης 240 ίππων. Υπάρχει ένας 2,0-λιτρος turbo βενζίνης απόδοσης 250 ίππων και ένας 3,0-λιτρος V6 απόδοσης 380 ίππων. Μέσα στο 2017 θα προστεθεί και ένας ακόμη Ingenium κινητήρας βενζίνης 300 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Υπάρχει αερανάρτηση που προσθέτει 3,8 εκατοστά στην απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας τα 25,1 εκατοστά. Το εσωτερικό του είναι πολυτελές και διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής (10″) στο κέντρο του ταμπλό, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης, που είναι και αυτό μια οθόνη αφής 10″.

Διαθέτει πολυλειτουργικό τιμόνι επενδυμένο με δέρμα καθώς και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Περιττό να αναφέρω τις δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, ενώ προσφέρεται και μια μάλλινη επένδυση. Οι τιμές του στην Αγγλία ξεκινούν από τις £44.830 (52.260 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...