Τα ελαστικά για Ισπανία, Μονακό, Καναδά και Αζερμπαϊτζάν

Σχετικά άρθρα

Η φετινή σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες, όμως σήμερα η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά που θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για το Grand Prix του Μονακό, της Ισπανίας, του Καναδά και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι κανονισμοί υποχρεώνουν την ιταλική εταιρεία να ορίσει τις γόμες για ένα Grand Prix εκτός Ευρώπης 14 εβδομάδες πριν από αυτό και 8 εβδομάδες για αγώνες στη Γηραιά Ήπειρο.

Καμία έκπληξη δε συναντάμε στις επιλογές του Μονακό, καθώς βλέπουμε τις τρεις μαλακότερες γόμες. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στο Ισπανικό Grand Prix οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή γόμα, αφού η ισπανική πίστα είναι ιδιαίτερη σκληρά για τα ελαστικά.

Για τον Καναδά, τα ελαστικά είναι ίδια με τη Ρωσία και το Μονακό, δηλαδή οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν το 3ήμερο την υπέρ-μαλακή, την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα. Κατά μία γόμα σκληρότερα θα είναι τα ελαστικά για το Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή θα δοθεί η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μεσαία γόμα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τουλάχιστον ένα σετ από τη σκληρότερη γόμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί την Κυριακή, ενώ ένα σετ μαλακότερης γόμας θα πρέπει να φορεθεί από τους οδηγούς που θα προκριθούν στο Q3 των κατατακτήριων. Όσοι αποκλειστούν θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το σετ αυτό την Κυριακή.

Τέλος, για τους 5 πρώτους αγώνες, ο αριθμών των γομών ορίζεται από την Pirelli. Συνεπώς, όλοι οι οδηγοί θα έχουν 7 σετ μαλακότερης γόμας, 2 σετ της πιο σκληρής και 4 της μεσαίας γόμας κάθε Grand Prix.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Κίνα
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ρωσία
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Μαλακά  Μεσαία  Σκληρά
Μονακό
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Καναδάς
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Αζερμπαϊτζάν
Πολύ μαλακά Μαλακά  Μεσαία
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...