Με τη νέα γενιά της BMW M5 να αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, η γερμανική εταιρία θα ολοκληρώσει τη παραγωγή της τωρινής γενιάς εντός του μηνός. Το μοντέλο βρίσκεται στην αγορά εδώ και πέντε χρόνια, με τη νέα γενιά να υπόσχεται να είναι ταχύτερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη.

Κάτω από το καπό της νέας M5 θα βρίσκεται ο 4.4-λίτρων twin-turbo quad-cam V8, απόδοσης 600+ ίππων και 850 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,5-3,6 δευτερόλεπτα, καθιστώντας την 0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την απερχόμενη γενιά.

Παλιότερα ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing του τμήματος M, Peter Quintus, είχε δηλώσει πως η νέα M5 θα κλείσει την διαφορά με την Mercedes-AMG E 63 S, με ή χωρίς τετρακίνηση, με την επιτάχυνση και το στήσιμο του αυτοκινήτου να είναι οι προτεραιότητες της γερμανικής εταιρίας. Να θυμίσω ότι έχουν διαρρεύσει τα προσχέδια της νέας Μ5 η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία από τον Μάιο του 2017 και θα προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.