Koenigsegg: Ο νέος V8 κινητήρας μας μπορεί να αντέξει 200 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Έχεις την πεποίθηση πως οι κινητήρες των supercars είναι εύθραυστοι και έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Η Mercedes μάλιστα στο επερχόμενο hypercar που ετοιμάζει, δήλωσε πως ο κινητήρας του θα έχει διάρκεια ζωής μόλις 50.000 χλμ, αλλά η Koenigsegg κατασκευάζει κινητήρες, τόσο δυνατούς αλλά και τόσο ισχυρούς, που σύμφωνα με τον Christian von Koenigsegg θα μπορούσαν να αντέξουν για αιώνες!

Στην έκθεση της Γενεύης, ο Christian von Koenigsegg παρουσίασε μια detuned έκδοση του V8 5,0-λίτρων κινητήρα της εταιρίας του που εκτός από το Spyker C8 Preliator Spyder θα τοποθετηθεί και στο επερχόμενο SUV της Spyker. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας στα μοντέλα της Spyker αποδίδει “μόλις” 600 άλογα, από τα 1.360 άλογα που αποδίδει στα κορυφαία δημιουργήματα του Christian von Koenigsegg, με τον ίδιο να δηλώνει:

Η δομή του κινητήρα μπορεί να αντέξει έως και 1.500 άλογα, αλλά στη προκειμένη περίπτωση αποδίδει 600. Ο κινητήρας διαθέτει τον ίδιο στρόφαλο, τις ίδιες μπιέλες, τους ίδιους εκκεντροφόρους, τις ίδιες κυλινδροκεφαλές με αυτόν που χρησιμοποιούμε στα μοντέλα της Koenigsegg. Κάναμε μόνο ότι αλλαγές χρειαζόταν, όπως η λίπανση του ξηρού κάρτερ, οι εξατμίσεις, η εισαγωγή αέρα και η αυξημένη συμπίεση. Τα μπεκ επίσης είναι μικρότερα επειδή δεν υπάρχει η ανάγκη για τόσο πολύ καύσιμο.

Διατηρήσαμε τα διπλά μπεκ όχι επειδή πραγματικά χρειάζονται, αλλά επειδή καθιστά εύκολο για εμάς να ελέγχουμε τον διπλό ψεκασμό, ενώ παράλληλα με αυτή τη διάταξη, τα μπεκ μπορούν να έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος, που σημαίνει μεγαλύτερη ακρίβεια.

Και φυσικά οι κινητήρες μας είναι αλεξίσφαιροι, ακόμη και όταν παράγουν 1360 ίππους. Οι πελάτες μας δεν σκοτώνουν τους κινητήρες, έτσι ένας κινητήρας έχει διάρκεια ζωής, δεν ξέρω…. 200 χρόνια ή κάτι τέτοιο.

ΠηγήRoadandtrack

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα