Η Nissan εξαγόρασε την Mitsubishi και έχει βάλει στόχο να επαναφέρει την εταιρεία σε θετικά πρόσημα. Για να συμβεί αυτό ο Carlos Ghosn άφησε την θέση του CEO της Nissan και ανέλαβε την αντίστοιχη θέση στην Mitsubishi για να καταφέρει να κάνει γρηγορότερα την εξυγίανση της εταιρείας. Για να γίνει περικοπή των δαπανών τα νέα μοντέλα θα χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες και το πρώτο δείγμα αυτή της στρατηγικής θα γίνει με τις νέες γενιές του Mitsubishi Pajero και Nissan Patrol που θα διαθέτουν την ίδια πλατφόρμα.

Εκτός από κοινή πλατφόρμα τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται και το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης, με τον Trevon Mann, γενικό διευθυντή της Mitsubishi, να δηλώνει πως οι νέες αυστηρότερες συμμορφώσεις για τους ρύπους CO2 έπεισε και τις δύο εταιρείες ότι η υβριδοποίηση δεν αποτελεί επιλογή για το μέλλον, αλλά μια αναγκαιότητα. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως ένα από τα πράγματα που χρειάζονται αυτά τα οχήματα είναι η ροπή και ένα από τα στοιχεία που δίνουν οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι η υψηλή ροπή.

Η Nissan εξετάζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Mitsubishi που είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα αποφασίσει για αυτά μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Όσον αφορά το πότε θα παρουσιαστούν τα νέα “δίδυμα” Pajero και Patrol δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ούτε αν η πλατφόρμα θα είναι μονοκόκ ή πλαίσιο τύπου σκάλας.