Αύριο θα ταξιδέψουμε στην Φρανκφούρτη για να οδηγήσουμε την δεύτερη γενιά του Insignia, και με την Opel να έχει παρουσιάσει τον περασμένο μήνα την Sports Tourer έκδοση, σήμερα βλέπουμε την off-road έκδοση αυτής.

Πιθανότατα θα ονομαστεί Insignia Country Tourer και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, σε έξι μήνες. Θα αποτελεί την υπερυψωμένη έκδοση της station wagon έκδοσης του μοντέλου, και θα ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, τους προφυλακτήρες με off-road επενδύσεις, και τις διαφορετικές ζάντες.

Κατά τ’άλλα θα διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά της Sports Tourer έκδοσης, όπως τα 520 λίτρα του χώρου αποσκευών, ο οποίος με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων θα γίνεται σε αναλογία 40/20/40 και να σχηματίζουν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης, που ξεπερνά τα 2 μέτρα, και χωρητικότητα 1.640 λίτρων.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα νέων και αναβαθμισμένων τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται και με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αρχικά το συγκεκριμένο κιβώτιο θα προσφέρεται μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις, με την Opel να υπόσχεται πως το κιβώτιο προσφέρει “εξαιρετικά ομαλές και σχεδόν απαρατήρητες αλλαγές ταχυτήτων, αλλά και μειωμένη κατανάλωση”.

Το σύστημα τετρακίνησης είναι τύπου Haldex και διαθέτει δύο ηλεκτρικά ελεγχόμενους συμπλέκτες που αντικαθιστούν το πίσω διαφορικό, ενώ θα διαθέτει torque vectoring και το σύστημα FlexRide, που είναι σε θέση να διαβάζει τον δρόμο 500 φορές ανά δευτερόλεπτο και προσαρμόζεται ανάλογα με την ρύθμιση που έχει επιλέξει ο οδηγός.