Ο δήμαρχος του Λονδίνου θέλει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα κοντά σε σχολεία

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Kahn, σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε μια αρκετά ριζοσπαστική άποψη για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε περιοχές της πόλης που υπάρχουν σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελε να απαγορευτούν εντελώς τα αυτοκίνητα γύρω από αυτές.

Ο λόγος για τον οποίο πραγματικά θυμώνω με αυτό το ζήτημα και το έχω θέσει ως προτεραιότητα, είναι πως η επιστήμη έχει φέρει αποδείξεις για το πρόβλημα και η κυβέρνηση φαίνεται να το αγνοεί.

Όπως και με το κάπνισμα, 40-50 χρόνια πριν γνωρίζαμε πως είναι βλαβερό, αλλά κανείς δεν πήρε τότε την πρωτοβουλία να κάνει κάτι. Η κακή ποιότητα του αέρα μπορεί να σε αρρωστήσει και να σε σκοτώσει, το γνωρίζουμε όλοι αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Είναι ένα πολύ επείγον ζήτημα υγείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανική πρωτεύουσα εκτίθενται καθημερινά σε επίπεδα μόλυνσης του αέρα που ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπτά επίπεδα. Αυτή η έκθεση μπορεί να επιφέρει μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία τους, ενώ ο μολυσμένος αέρας ευθύνεται για 9000 πρόωρους θανάτους στο Λονδίνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε κάποιες περιοχές της πόλης που κοντά τους υπάρχουν σχολεία κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει ήδη απαγορευθεί.

ΠηγήThe Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...