Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Kahn, σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε μια αρκετά ριζοσπαστική άποψη για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε περιοχές της πόλης που υπάρχουν σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελε να απαγορευτούν εντελώς τα αυτοκίνητα γύρω από αυτές.

Ο λόγος για τον οποίο πραγματικά θυμώνω με αυτό το ζήτημα και το έχω θέσει ως προτεραιότητα, είναι πως η επιστήμη έχει φέρει αποδείξεις για το πρόβλημα και η κυβέρνηση φαίνεται να το αγνοεί.

Όπως και με το κάπνισμα, 40-50 χρόνια πριν γνωρίζαμε πως είναι βλαβερό, αλλά κανείς δεν πήρε τότε την πρωτοβουλία να κάνει κάτι. Η κακή ποιότητα του αέρα μπορεί να σε αρρωστήσει και να σε σκοτώσει, το γνωρίζουμε όλοι αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Είναι ένα πολύ επείγον ζήτημα υγείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανική πρωτεύουσα εκτίθενται καθημερινά σε επίπεδα μόλυνσης του αέρα που ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπτά επίπεδα. Αυτή η έκθεση μπορεί να επιφέρει μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία τους, ενώ ο μολυσμένος αέρας ευθύνεται για 9000 πρόωρους θανάτους στο Λονδίνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε κάποιες περιοχές της πόλης που κοντά τους υπάρχουν σχολεία κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει ήδη απαγορευθεί.

 • LJ

  “δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανική πρωτεύουσα εκτίθενται καθημερινά σε επίπεδα μόλυνσης του αέρα που ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπτά επίπεδα” χαχαχαχαχα που να ερθετε στημ Αθηνα μαγκες! Περπατω στο Λονδινο και νιωθω οτι βρισκομαι σε εξοχη.

  • Renesis1

   Αθήνα?.. Μπροστά στο Πεκίνο είμαστε γατάκια φίλε μου, εκεί θες μάσκα!

  • LJ

   Και το νερο του Πεκινου φανταζομαι θα ειναι Voss μπροστα σε αυτο της Μογκαντισου οποτε μην παιρνουμε παραδειγμα τα χειροτερα ;)

  • GiannisTs

   1) Φίλε, θεωρείς οτι το Λονδίνο με την Αθήνα μπορεί να συγκριθεί πληθυσμιακά; Μπα..
   2) Θεωρείς οτι η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα μπροστά στην Αγγλία; Και πάλι μπά… οπότε..

 • NIKOS HomoAkatastatus

  Οι αριστεροσχιζοφρενείς και οι δεξιές φιλελεύθερες στο ρημαδόνησο, έχουν ελάχιστο χρόνο αντίδρασης.
  Το μουσλίμι ενδιαφέρεται για την ”υγεία” τους….
  Xωρίς όπλα είναι και σε λίγο χωρίς αυτοκίνητα,ban αλά σοβιετία.
  Οι αγγλολολίτες μελλοθάνατοι,τον Trump κοροιδεύαν και τα ”Αμερικανάκια”,
  που έχουν 50άρια όπλα στο μαξιλάρι τους, μέχρι και οι Γιαγιάδες. : )
  Άν συνεχίσουν έτσι, με Γεωμετρική πρόοδο,σε 20 με 30 έτη το πολύ,έχει κήρυξη Σαρίας σε όλη την Αγγλία.
  Λονδιστάν ήδη είναι μειοψηφία.

  • αν και στα αυτοκινητα σε μερικα θεματα διαφωνουμε….σε αυτα με βρισκεις σχεδον παντα συμφωνο !!!

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Θυμώνει κιόλας! Καὶ μετὰ φαινόταν γραφικὸς ὁ Boris Johnson._

 • GiannisTs

  Άλλα λέει το άρθρο, άλλα λέτε μερικοί εδω πέρα. Μιλάει για ένα θέμα που αφορά το κυκλοφοριακό του Λονδίνου στην ουσία και το συγχέεται με την πολιτική… ΠΑΛΙ! Ε, μα τι για; Και ο 5χρονος σε λίγα χρόνια θα έχει πολιτική άποψη σε αυτήν την… χωράκλα που κάναμε όλοι μας. Φτάνει ρε παίδες, φτάνει. Και εδώ;