Η Land Rover ετοιμάζει την SVX έκδοση του Discovery, όπως είπε το αφεντικό της Special Vehicle Operations (SVO), John Edwards. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο και σύμφωνα με τον Edwards οραματίζονται να είναι “κάτι ανάμεσα από ένα όχημα για το Paris-Dakar και το Camel Trophy”.

Η Land Rover θέλει να κατασκευάζει ένα νέο halo car κάθε χρόνο για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Η παραγωγή του Discovery SVX θα γίνει από το τμήμα SVO, με τον Edwards να δηλώνει:

Υπάρχει αγορά για περισσότερες εκτός δρόμου ικανότητες οπότε φυσικά το κοιτάμε. Στις Η.Π.Α. υπάρχει χιόνι, στη Μ. Ανατολή υπάρχει άμμος και σε περιοχές όπως η Αυστραλία και η Ν. Αφρική υπάρχει η ανάγκη προσπέλασης δύσκολων επιφανειών.

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι “υπάρχουν οι Γερμανοί ανταγωνιστές αλλά υπάρχει η ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και κάτι περισσότερο”. Πιο συγκεκριμένα, πηγές δήλωσαν ότι η Land Rover θέλει να χρησιμοποιήσει το SVO στο Discovery για να αναδείξει τις τεχνικές και μηχανικές του αρετές.