Marchionne: Η Ferrari πρέπει να εμπλακεί στη Formula E

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Ferrari, o Sergio Marchionne σε πρόσφατες δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως η Ferrari πρέπει να εμπλακεί στη Formula E στο εγγύς μέλλον. Η πρώτη φορά που διαβάσαμε σχετική είδηση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά όταν μια τέτοια δήλωσε βγαίνει από το στόμα του ισχυρού άνδρα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τότε γίνεται σαφές πως υπάρχει η επιθυμία για κάτι τέτοιο. Ο Marchionne είπε:

Θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην Formula E επειδή η ηλεκτροδότηση μέσω του υβριδισμού θα γίνει μέρος του μέλλοντός μας. Ο υβριδισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη Ferrari. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι όλο και αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών μας πιέζουν σε τέτοιες λύσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η πρόκληση είναι να επωφεληθούμε από την υβριδοποίηση, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τη μείωση των εκπομπών, αλλά και στις επιδόσεις των μοντέλων μας. Έχουμε αναπτύξει ένα υβριδικό supercar, την LaFerrari, με τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Ferrari θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την ηλεκτροδότηση.

Επί του παρόντος η Ferrari δεν θέλει να μπει στην Formula E, αλλά όπως είχε πει παλαιότερα ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής εταιρίας, η συμμετοχή της στην Formula E θα μπορούσε να είναι δυνατή στο μέλλον, αν οι τεχνικοί κανονισμοί άλλαζαν και καταργηθεί η ιδέα της αλλαγής μονοθεσίου στη μέση του αγώνα. Όπως τόνισε ο Marchionne:

Πρέπει να παραδεχτώ πως σκεφτόμαστε την Formula E εδώ και αρκετό καιρό. Αν η Formula E παραμείνει δομημένη όπως είναι σήμερα και συνεχίζει να απαιτεί από τους ανθρώπους να αλλάζουν τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα επειδή το μονοθέσιο έμεινε από μπαταρία και διαθέσιμη ισχύ, η Ferrari δεν θα μπει στο άθλημα.

Παράλληλα, η τυποποίηση που συνδέεται με το ηλεκτρικό μονοθέσιο είναι κάτι ενάντια στη νοοτροπία της Ferrari, η οποία θέλει να έχει τον τεχνικό έλεγχο σε ένα όχημα. Αν τα παραπάνω αλλάξουν, τότε η Ferrari θα μπορούσε να μπει στην Formula E μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πότε να περιμένουμε την Ferrari να μπει στη Formula E είναι κάτι που δεν το ανακοίνωσε ο Marchionne, αλλά μην περιμένεις αυτό να συμβεί νωρίτερα από το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...