Η Apple έχει σταματήσει να εργάζεται πάνω στο δικό της αυτοκίνητο, αλλά συνεχίζει την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας μαζί με την Bosch. Η Apple αναπτύσσει αισθητήρες και ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου, με εκπρόσωπό της να δηλώνει στο παρελθόν πως η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει “το μέλλον των μεταφορών”.

Η Apple δηλώνει “ενθουσιασμένη” με την αυτόνομη τεχνολογία και ελπίζει πως η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα μοιράζεται τα δεδομένα από ατυχήματα που συμβαίνουν με αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά αυτό “δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ιδιωτικής ζωής”.

Επί του παρόντος δεν είναι ξεκάθαρο το αν η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Πάντως γνωρίζουμε πως η Apple “σκότωσε” το αυτοκίνητό της τον περασμένο Οκτώβριο και πλέον ετοιμάζει λογισμικό αυτοκινήτων και επενδύει στην επαυξημένη πραγματικότητα. Άρα μην περιμένεις ένα iCar, αλλά ένα λογισμικό της Apple για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του αύριο.