Το πρώην αφεντικό της McLaren, Ron Dennis, δήλωνε δημοσίως πριν από μερικά χρόνια πως δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό αν είσαι πελατειακή ομάδα. Για τον λόγο αυτό, η βρετανική ομάδα επέλεξε να συνεργαστεί με τη Honda, αλλά τα αποτελέσματα είναι άκρως αντίθετα με αυτά που προσδοκούσαν οι δύο εταιρείες, καθώς εδώ και τρία χρόνια οι Ιάπωνες είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν ένα power unit που έστω να μην είναι το χειρότερο στο grid.

Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες, σχετικά με το ενδιαφέρον της McLaren για τον κινητήρα της Mercedes. Η διάψευση δεν άργησε να έρθει, ωστόσο αυτό δε βελτιώνει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία η ομάδα του Woking βρίσκεται από το 2015.

Έτσι, είναι λογικό οι οπαδοί της McLaren να ρωτούν: «Γιατί δεν κατασκευάζουμε τον δικό μας κινητήρα;» Η ιδέα αυτή μόνο εύκολη δεν είναι στην υλοποίησή της, με τον επί κεφαλής των Βρετανών, Zak Brown, να εξηγεί πως, μπορεί τα αυτοκίνητα δρόμου της McLaren να φορούν δικό τους κινητήρα, αλλά τα πράγματα στην αγωνιστική ομάδα είναι πολύ διαφορετικά.

Το τμήμα Automotive είναι μια διαφορετική επιχείρηση με κάποιους κοινούς μετόχους με τους οποίους δουλεύουμε στενά. Ο κινητήρας τους είναι ένα McLaren κινητήρας, αλλά η ομάδα της Formula 1 έχει διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες και κατευθύνσεις για τους αγώνες, επομένως δεν είχαμε κάποια αντίστοιχη συζήτηση. Ποιος ξέρει τι μπορούμε να κάνουμε σε 10 χρόνια; Αλλά, αυτό δεν αποτελεί θέμα τώρα. Δεν κατασκευάζουμε κινητήρες, είμαστε μια αγωνιστική ομάδα κι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Είτε είσαι υποστηρικτής του Fernando Alonso είτε όχι, δε νομίζω πως θέλεις να βλέπεις τον Ισπανό να μάχεται για τους βαθμούς (στην καλύτερη περίπτωση). Ο Lewis Hamilton έχει πει πως ο Ferni πρέπει να είναι σε ανταγωνιστική ομάδα, με τον 35χρονο από την πλευρά του να δηλώνει απογοητευμένος από την κατάσταση. Ο Brown θεωρεί ότι οι δηλώσεις κάποιες φορές διογκώνονται, επισημαίνοντας πως το κλίμα παραμένει πολύ καλό.

Πιστεύω ότι ο Fernando θέλει να είναι πολύ ανταγωνιστικός, και, αν κοιτάξετε σε οποιονδήποτε Πρωταθλητή, δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι παρά μόνο αν κερδίζουν. Γι’ αυτό τους έχουμε. Θα περιμένατε να κάνει σχόλια σχετικά με την ανταγωνιστικότητα, έτσι δεν πιστεύω ότι είναι έκπληξη ή κάτι λάθος. Είναι δύσκολο για όλους, επειδή δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις. Κάθε φορά που είμαστε λίγο συναισθηματικοί, το παίρνετε και το ερμηνεύετε λάθος. Η σχέση μας είναι πολύ υγιής.