Μετά από αρκετά χρόνια, η Ferrari καταφέρνει επιτέλους να ξεκινήσει τη σεζόν ως πραγματική απειλή για την κορυφαία ομάδα. Οι κατατακτήριες της Αυστραλίας έδειξαν ότι η διαφορά της ιταλικής ομάδας από τη Mercedes είναι μικρότερη από ποτέ, ενώ στον αγώνα ο Sebastian Vettel πήρε τη νίκη, γεμίζοντας με ικανοποίηση τους ανθρώπους και τους οπαδούς της Scuderia.

Σίγουρα, η ανταγωνιστικότητα της SF70H είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά ο Vettel θεωρεί πως το φαβορί για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει η Mercedes. Ο Γερμανός παραδέχεται πως θα πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεσαι με μεγάλη συχνότητα μπροστά από τους Πρωταθλητές.

Νομίζω πως η Mercedes θα πρέπει να είναι το φαβορί. Ήμασταν δυνατοί στον πρώτο αγώνα, αλλά παίρνουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα καλό πακέτο, κάτι που μας βάζει σε καλή θέση, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε μαζί και να παραμείνουμε σε αυτή τη θέση, για να παλεύουμε για καλούς αγώνες. Η νίκη είναι το καλύτερο φάρμακο για τον καθένα, είναι ωραίο που το κάναμε και τώρα προχωράμε.

Μετά από έναν αγώνα, είναι εύκολο να λέμε ότι η φετινή σεζόν είναι καλύτερη από την περσινή, αλλά ήταν μόνο ένας αγώνας. Η ομάδα έχει εξελιχθεί, είμαστε γενικά σε καλύτερη θέση, οι άνθρωποι είναι πιο άνετοι. Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που δουλεύουμε τώρα κι ελπίζω ότι αυτό θα συνεχίσει να φαίνεται στην πίστα.

Εν αντιθέσει με την Αυστραλία, το Shanghai International Circuit έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από τα μονοθέσια, με τον Seb να μη θέλει να κάνει προβλέψεις, θεωρώντας πως το Κινεζικό Grand Prix έχει προσφέρει πολλές εκπλήξεις στο παρελθόν, με τον καιρό να αποτελεί σίγουρα έναν παράγοντα.

Η πίστα είναι πολύ διαφορετική. Ο καιρός είναι εντελώς διαφορετικός τώρα. Είναι πάντα ένα Grand Prix γεμάτο εκπλήξεις. Το 2007, στον πρώτο μου αγώνα εδώ, ξεκίνησα 17ος ή 18ος σε μια Toro Rosso και τερμάτισα 4ος. Είχαμε τη βροχή που μας βοήθησε. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί εδώ.  Είναι μια απαιτητική πίστα για τα ελαστικά και τα μονοθέσια, όπως και για τους οδηγούς. Επομένως, είναι δύσκολο να κάνουμε κάποια πρόβλεψη.