Πριν ένα χρόνο στην έκθεση της Νέας Υόρκης, η Lincoln παρουσίασε το Navigator concept, για να φέρει στην φετινή -ίδια- έκθεση την έκδοση παραγωγής του μεγάλου SUV της. Παραπάνω βλέπεις την πρώτη teaser φωτογραφία του μοντέλου, το οποίο θα είναι η απάντηση της Αμερικανικής εταιρίας στην Cadillac Escalade, και θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων της Lincoln, ειδικά στη Κίνα.

Με βάσει τις μικρές αλλαγές που είχε η έκδοση παραγωγής του Continental σε σχέση με το concept, το νέο Navigator αναμένεται να έχει μεγάλες ομοιότητες με το πρωτότυπο, αλλά είναι δεδομένο ότι θα χάσει τις εντυπωσιακές gullwing πόρτες του, καθώς ο μοναδικός λόγος που το concept διέθετε αυτές τις πόρτες ήταν για να αναδειχθεί η εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα του SUV, με την πρόσβαση να γίνεται μέσω των πλαϊνών σκαλιών.

Το Navigator θα διαθέτει τη νέα φιλοσοφία της εταιρίας, διαθέτοντας μέγαλη γρίλια, αρκετά χρωμιομένα διακοσμητικά, LED φώτα ημέρας με λέιζερ μεγάλη σκάλα, με το νέο Navigator να αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, με το σώμα να είναι από αλουμίνιο, βοηθώντας έτσι να μειωθεί δραματικά το βάρος του.

Μηχανικά δεν είναι τίποτα σίγουρα, αλλά λογικά κίνηση θα παίρνει από έναν V6 3,5-λίτρων EcoBoost κινητήρα απόδοσης 400 ίππων, που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων. Θα διαθέτει αρκετά συστήματα, όπως τα Enhanced Park Assist, Pre-Collision Assist με Pedestrian Protection, 360 μοιρών κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MyLincoln Touch.