Aeromobil. Εντός του έτους οι προ-παραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Top Marques Monaco, η σλοβακική εταιρία Aeromobil θα παρουσιάσει την τελική έκδοση παραγωγής του ιπτάμενου αυτοκινήτου της. Η εταιρία εργάζεται περισσότερα από 4 χρόνια πάνω στο ιπτάμενο αυτοκίνητο, του οποίου οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν εντός του 2017.

Δυστυχώς για την ώρα η σλοβακική εταιρία δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο/αεροπλάνο, εκτός του ότι είναι “ένα εντελώς ολοκληρωμένο αεροσκάφος καθώς και ένα πλήρως λειτουργικό τετράτροχο αυτοκίνητο, που τροφοδοτείται από υβριδική πρόωση.”

Το πρωτότυπο Aeromobil 3.0 βάρους 450 κιλά, είχε φτερά που διπλωνόταν προς τα πίσω για να μπορούσε να οδηγηθεί κανονικά στον δρόμο, με τον σκελετό του να ήταν από ατσάλι και το αμάξωμα από ανθρακονήματα και άλλα σύνθετα υλικά. Μπορούσε να φιλοξενήσει 2 επιβάτες και το πλάτος του διαμορφωνόταν από 2,24 έως 8,32 μέτρα, ανάλογα της μορφής στην οποία βρίσκεται. Σε ότι αφορά το μήκος του, αυτό έφτανε τα 6 μέτρα.

Ο έλικας και οι τροχοί του περιστρεφόταν με την βοήθεια ενός κινητήρα Rotax 912, με κατανάλωση 15 λίτρων/ώρα ή 8 λίτρων/100 χλμ, όταν πετά και όταν βρίσκεται στον δρόμο αντίστοιχα. Σε πτήση το Aeromobil μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ/ώρα, με αυτονομία τα 700 περίπου χιλιόμετρα. Στον δρόμο η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 160 χλμ/ώρα και μπορεί να κάνει έως και 500 χιλιόμετρα χωρίς να ανεφοδιαστεί. Το όχημα μετατρέπεται σε αεροπλάνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, διαθέτει αυτόματο πιλότο, σύστημα ανάπτυξης αλεξίπτωτου και όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που συναντά κανείς σε ένα αεροσκάφος.

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει 2 άτομα, θα εξοπλίζεται με αλεξίπτωτο και για να το οδηγήσει κάποιος θα πρέπει να έχει δίπλωμα πιλότου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...