AeroMobil 3.0, ένα πλήρως λειτουργικό ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Σλοβακία [w/video]

Σχετικά άρθρα

AeroMobil 3.0

Ο Stefan Klein, μετά το Aeromobil 2.5, παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του, το Aeromobil 3.0. Πρόκειται για ένα  πλήρως λειτουργικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, με τον δημιουργό του να έχει αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια για την εξέλιξη και την κατασκευή του.

Τα φτερά διπλώνουν προς τα πίσω για να μπορεί να οδηγηθεί κανονικά το όχημα των 450 κιλών στον δρόμο, με τον σκελετό του να είναι από ατσάλι και το αμάξωμα από ανθρακονήματα και άλλα σύνθετα υλικά. Μπορεί να φιλοξενήσει 2 επιβάτες και το πλάτος του διαμορφώνεται από 2,24 έως 8,32 μέτρα, ανάλογα της μορφής στην οποία βρίσκεται. Σε ότι αφορά το μήκος του, αυτό φτάνει τα 6 μέτρα.

Ο έλικας και οι τροχοί του περιστρέφονται με την βοήθεια ενός κινητήρα Rotax 912, με κατανάλωση 15 λίτρων/ώρα ή 8 λίτρων/100 χλμ, όταν πετά και όταν βρίσκεται στον δρόμο αντίστοιχα. Σε πτήση το Aeromobil μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ/ώρα, με αυτονομία τα 700 περίπου χιλιόμετρα. Στον δρόμο η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 160 χλμ/ώρα και μπορεί να κάνει έως και 500 χιλιόμετρα χωρίς να ανεφοδιαστεί.

Η εταιρία έχει κάνει ήδη αρκετές πραγματικές δοκιμαστικές πτήσεις, με το όχημα να μετατρέπεται σε αεροπλάνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Διαθέτει αυτόματο πιλότο, σύστημα ανάπτυξης αλεξίπτωτου και όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που συναντά κανείς σε ένα αεροσκάφος. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε το AeroMobil 3.0 θα περάσει στη παραγωγή.

ΠηγήAeroMobil

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...