Η Genesis, το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσίασε το πρώτο της SUV, έστω και σε μορφή πρωτότυπου. Πρόκειται για το GV80 concept το οποίο μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα μεγάλο SUV της Genesis που θα περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε τις ακριβείς διαστάσεις του GV80, με τον Luc Donckerwolke, τον νέο επικεφαλής σχεδιασμού της Genesis, να αξιοποιεί την εμπειρία που απόκτησα κατά την θητεία του στις Lamborghini και Bentley, παρουσιάζοντάς μας ένα πρωτότυπο που δεν θυμίζει κάτι άλλο.

Είναι βαμμένο σε “Ice Granite” χρώμα και διαθέτει τη χαρακτηριστική γρίλια των μοντέλων της Genesis. Υπάρχουν ζάντες 23″, λεπτά LED φωτιστικά σώματα, κάμερες αντί για καθρέπτες, με την γραμμή της οροφής να έχει έντονα κεκλιμένο σχεδιασμό.

Στο εσωτερικό συναντάμε τέσσερα καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά, μεταλλικά στοιχεία και μια OLED οθόνη 22″ που λειτουργεί και ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της κεντρικής κονσόλας. Η οθόνη ελέγχεται μέσω μιας επιφάνειας αφής, ενώ διαχωρίζεται προβάλλοντας διαφορετικά στοιχεία στον οδηγό και στους επιβάτες.

Σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα του πρωτότυπου, η Genesis το μόνο που αναφέρει είναι πως χρησιμοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα κυψελών υδρογόνου, χωρίς να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένη.