Κάτι ανάλογο είχαμε δει ακριβώς πριν ένα χρόνο, όταν η Bugatti δοκίμαζε μια Chiron στη μικρή γαλλική πόλη Obernai, περίπου 10 χλμ. μακριά από το εργοστάσιο της, με το αυτοκίνητο τότε να φορούσε στον εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα τους ειδικούς ανακλαστήρες που υποχρεούνται να διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αμερική, ενώ στο πίσω μέρος στο σημείο της πινακίδας, υπάρχουν αυτά τα πολύ άσχημα εξογκώματα, που είναι απορίας άξιο τι εξυπηρετούν.

Και στην τελική για ποιο λόγο υπάρχει ακόμα αυτή η αμερικάνικη νομοθεσία; Για να απαντήσω στον εαυτό μου, απ’όσο γνωρίζω οι αμερικάνικων προδιαγραφών προφυλακτήρες πρέπει να αντέχουν τρακάρισμα με ταχύτητα 5 μιλίων/ώρα (8 χλμ/ώρα), ενώ επιπλέον υπάρχουν για λόγους ασφαλιστικών εταιριών. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει για λιγότερο αντιαισθητικές επεμβάσεις.

Όμως, όπως βλέπεις στις φωτογραφίες, υπάρχουν εσκεμμένα δύο εμφανείς βίδες torx, κάτι που πρακτικά η Bugatti δίνει σιωπηλά το “ελεύθερο” στους ιδιοκτήτες του hypercar της να τα αφαιρέσουν μόνοι τους.