Αμερική, η χώρα της υπερβολής, τόσο από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όσο και από τους βελτιωτές. Και ποιο καλύτερο παράδειγμα από το νέο Dodge Challenger Demon για να αποδείξει και τα δύο.

Πριν μια εβδομάδα η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε το “θηρίο” της, το οποίο από το εργοστάσιο αποδίδει “μόλις” 840 άλογα, από τον V8 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο κινητήρα του, επιτρέποντας στο 1,9 τόνων αμάξωμα να επιταχύνει υπό συνθήκες από τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτ., με το 400αρι να το κάνει σε 9,65 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου τα 225 χλμ/ώρα.

Αυτά τα νούμερα, όμως, φαίνονται λίγα για την Hennessey Performance, καθώς ήδη ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στο μέλλον ένα πλήρες πακέτο βελτίωσης. Αρχικά, ο Hennessey θα τοποθετήσει στο Demon ένα roll cage εγκεκριμένο από την NHRA, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να το τρέξουν σε αγώνες dragster. Επίσης, θα προσφέρει έναν αλεξίπτωτο, για τον προφανή λόγο της υποβοήθησης της επιβράδυνσης.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, όμως, θα είναι στα μηχανικά μέρη, καθώς ο Hennessey αναφέρει ότι θα διαθέσει νέο κομπρέσορα, που θα είναι ικανός να αυξήσει την ιπποδύναμη του κινητήρα για πάνω από 1.500 άλογα, κάτι που θα βελτιώσει κάθε χρονομέτρηση, σε σχέση με το εργοστάσιο.