Παρότι έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM, από τους οποίους 124 άτομα έχασαν την ζωή τους και η GM ανακάλεσε 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητά της, ακόμη δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία για την αμερικάνικη εταιρία. Η GM που μέχρι στιγμής έχει πληρώσει περίπου 2,5 δισ. δολάρια σε ποινικές και αστικές κυρώσεις, είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α να αλλάξει μια απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην οποία η “Νέα GM”, η εταιρία που ιδρύθηκε μετά την πτώχευση της το 2009, δεν προστατεύεται από την ασπίδα της πτώχευσης και έτσι μπορεί κάποιος να την μηνύσει σχετικά με τους προβληματικούς διακόπτες ανάφλεξης.

Αυτό που προσπάθησε να κάνει η GM, ήταν να κρυφτεί πίσω από την πτώχευση προκειμένου να αποφύγει νέες αγωγές ύψους 10 δισ. δολαρίων που έχουν να κάνουν με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α δεν άλλαξε την απόφαση που είχε πάρει το ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Ιούλιο του 2016, που είχε κρίνει πως η νέα GM δεν μπορεί να προστατεύεται με την ασπίδα της πτώχευσης της “παλιάς” εταιρίας. Το δικαστήριο έκανε λόγω πως η εταιρία γνώριζε για το πρόβλημα για περισσότερο από μια δεκαετία χωρίς να κάνει κάτι για να προστατεύσει τους καταναλωτές.