Η Lamborghini Countach είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’agata, της Μπολόνια.

Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1975 και μέχρι το 1990 που κατασκευαζόταν, βγήκανε 5 διαφορετικές εκδόσεις. Έχουμε δει αρκετές από αυτές να αλλάζουν χέρια για μεγάλα εξαψήφια νούμερα, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την Countach 5000 QV (Quattrovalvole) η οποία δημοπρατείται από το Bring a Trailer, με την μέχρι τη στιγμή αυτή έχει πιάσει 155.000 δολάρια.

Η παραγωγή της QV ξεκίνησε το 1985 και διήρκεσε 3 χρόνια βγαίνοντας σε 610 μονάδες. Μηχανικά φορούσε τον 5,2-λίτρων κινητήρα με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, εξ’ού και το όνομα Quattrovalvole, με τα καρμπιρατέρ να είχαν μεταφερθεί από το πλάι στην κορυφή του κινητήρα, κάτι που είχε σαν συνέπεια να μηδενίσει την ήδη ελλειπή ορατότητα προς τα πίσω.

Επίσης, κάποια μέρη του αμαξώματος είχαν αντικατασταθεί από kevlar, ενώ τα τελευταία μοντέλα, όπως και το συγκεκριμένο, τα καρμπιρατέρ αντικαταστάθηκαν με ψεκασμό καυσίμου. Η απόδοση του κινητήρα άγγιζε τα 463 άλογα με τα καρμπιρατέρ και 420 με τον ψεκασμό της Bosch K-Jetronic. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το 1987 έχει διανύσει 10.464 χλμ., και είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα Rosso Siviglia.