Bottas: Ήταν δουλειά μου να καθυστερήσω τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Μπορεί το powerunit της Mercedes να παράδωσε το πνεύμα του στην πλάτη του Valtteri Bottas, αυτός, όμως, μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε καταφέρει να κάνει την δουλειά του, που δεν ήταν άλλη από το να καθυστερήσει τον βασικό αντίπαλο του team mate του. Μια κίνηση, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν του άρεσε, αλλά έπαιξε ομαδικά, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

Έκανα ότι μπορούσα για να κρατήσω πίσω τον Sebastian, και να τον κάνω να χάσει χρόνο, έτσι πάει. Αυτή ήταν η δουλειά μου και η αποστολή μου εκείνη τη στιγμή. Αλλά η διαφορά στους ρυθμούς μας ήταν πολύ μεγάλη, και αναπόφευκτα με πέρασε.

Νομίζω, όμως, ότι σίγουρα βοήθησα την ομάδα σήμερα. Ελπίζω να έκανε κάποια διαφορά σήμερα αυτή [η κίνηση μου], και τουλάχιστον να καταφέραμε ως ομάδα να αυξήσουμε τη μικρή διαφορά βαθμών από τη Ferrari, κάτι που είναι καλό. Αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερή, και με τους δυο μας να τερματίζουμε δυνατά.

Πριν την εγκατάλειψη του, ο Bottas είχε πολύ κακό ρυθμό, με τον ίδιο να δηλώνει ότι αυτό ήταν εξαιτίας του περιστατικού της πρώτης στροφής, όπου έπεσε πάνω στον Kimi Raikkonen, ο οποίος με την σειρά του χτύπησε τον Max Verstappen, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν από σπασμένη ανάρτηση οι δύο τελευταίοι.

Για το συμβάν ο Bottas δήλωσε:

Νομίζω ότι η εκκίνηση ήταν ξανά καλή, τα πρώτα μέτρα ήταν καλά και πλησίαζα αρκετά γρήγορα τους μπροστά μου, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε πουθενά να πάω. Αρχικά κοιτούσα να πάω αριστερά, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χώρος. Προσπάθησα να πάω στην εσωτερική, επειδή εκεί στην αρχή υπήρχε ένα κενό, αλλά ο Sebastian το έκλεισε και έτσι κόλλησα από πίσω του. Φτάνοντας στην πρώτη στροφή, προσπαθούσα να κρατηθώ στην εσωτερική, προφανώς τα παιδιά στην εξωτερική πάντα προσπαθούν να σε προσπεράσουν, και πιστεύω ήταν ατυχές ότι συγκρουστήκαμε εγώ και ο Kimi.

Ήταν λίγο πολύ σφιχτά και στενά, και είναι κρίμα το τι συνέβη με τα παιδιά μετά. Αλλά στους αγώνες όταν είσαι με κάποιον κοντά, μερικές φορές χτυπάς και έτσι γίνεται. Προσπαθούσα να κρατήσω τη θέση μου και ένιωσα ότι δεν υπήρχε πλέον χώρος για δύο αυτοκίνητα, οπότε ήμουν πολύ κοντά. Μετά την επαφή, παιδεύτηκα πραγματικά πολύ στο πρώτο stint.

Θα έπρεπε να είχα τερματίσει στο βάθρο, οπότε σίγουρα είναι πολύ απογοητευτικό, αλλά πήραμε το ρίσκο να τρέξουμε με τον παλιό κινητήρα. Ξέρουμε ότι δεν είχε πολύ ζωή ακόμα, αλλά αυτή ήταν η μόνη επιλογή που θα μπορούσαμε να πάρουμε για τα δοκιμαστικά, έτσι είναι η ζωή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...