Η Delphi Automotive, η Intel, η Mobileye και η BMW ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι εταιρίες, εκτός από την τεχνογνωσία, θα μοιραστούν και εξαιρετικά υψηλό κόστος του project, με την Delphi να λειτουργεί ως ο ολοκληρωτής του project, διασφαλίζοντας με τον τρόπο της πως σύστημα που αναπτύσσει η ομάδα, θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες, με την Mobileye, που εξαγοράστηκε από την Intel για 15,3 δισ. δολάρια μέσα στο έτος, να πιέζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενότερα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτό-οδηγούμενων οχημάτων και να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από πλευράς Google.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα η Apple πήρε το «ΟΚ» για τη δοκιμή των εν λόγω πρωτοποριακών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια. Συνολικά 29 εταιρείες έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στον πολλά υποσχόμενο κλάδο, μεταξύ αυτών οι Tesla και Google. Η BMW θέλει το πρώτο της αυτόνομο αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021.