Η Honda ανακοίνωσε πως το Civic Sedan είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πέρυσι στην αγορά των ΗΠΑ και στη Γηραιά Ήπειρο διαθέτει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση που τοποθετείται σε ξεχωριστό υποπλαίσιο, αντικαθιστώντας τον ημιάκαμπο άξονα που χρησιμοποιεί η προηγούμενη γενιά.

Το ευρωπαϊκό Honda Civic Sedan έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2016 και αισθητικά δεν έχει αλλαγές σε σχέση με αυτή που χαίρονται οι Αμερικάνοι, με τη μόνη να εντοπίζεται στα διάφανα φλας στους εμπρός προφυλακτήρες, όταν των Αμερικάνων είναι πορτοκαλί. Με την sedan έκδοση να πλαισιώνει την hatchback, η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Gebzé, της Τουρκίας.

Το μήκος του φτάνει τα 4.630 χλστ., το πλάτος του παραμένει ίδιο με το hatchback στα 1.800 χλστ., με το ύψος του τα αγγίζει τα 1.416 χλστ.. Συνολικά είναι 133 χλστ. μακρύτερο και 5 χλστ. χαμηλότερο από την -ήδη αρκετά μεγαλωμένη- hatchback έκδοση του. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 519 λίτρα, και χάρη στη νέα ελαφριά πλατφόρμα που προσφέρει 52% αυξημένη στρεπτική ακαμψία και 30 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες.