Ο Lucas Auer θεωρείται δικαίως για πολλούς το ανερχόμενο αστέρι του DTM και η επίδοση του μέχρι στιγμής στους τέσσερις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω διαπίστωση. Δύο pole positions (Hockenheim και Lausitring), δύο νίκες σε αυτές τις πίστες-και οι δύο το Σάββατο- και πηγαίνει ολοταχώς στη Ουγγαρία  για τον τρίτο γύρο τον επόμενο μήνα ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Οι συζητήσεις περί διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Αυστριακό ήδη έχουν αρχίσει, όπως επίσης και αυτές για το μεγάλο βήμα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται να πλέξει το εγκώμιο του ανιψιού του “αφεντικού” του DTM Gerhard Berger o δις πρωταθλητής και ένας εκ των πιο έμπειρων στο grid Mattias Ekström. O οδηγός της Audi, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον κυριακάτικο αγώνα, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Auer σε πρόσφατη συνέντευξή του και δε δίστασε να τον συγκρίνει με τον επίσης δις πρωταθλητή Marco Wittmann.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, ο Auer είναι καλύτερος από τον Marco Wittmann. Οδηγεί γρήγορα, είναι ακριβής και “σκληρός”στον αγώνα, όπως ο Marco. Αλλά προπάντων, είναι σημαντικά νεότερος. Στη θέση της Mercedes, θα τον έστελνα στην Formula 1.

Στα 16 χρόνια που αγωνίζεται ο Σουηδός στο DTM, έχει δει πολλούς οδηγούς να αγωνίζονται και έχει διαμορφώσει άποψη για τον καθένα σχεδόν και αυτή του η άποψη, λόγω της πολυετούς εμπειρίας του, αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Ο Auer είναι απίστευτα γρήγορος, κάνει λίγα λάθη, είναι συμπαθητικός τύπος, οδηγά πάντα σωστά και συμπεριφέρεται πάντα καλά. Δε με εκπλήσσει η επίδοσή και η εξέλιξη του, γιατί ήδη από πέρσι είχα καταλάβει το πόσο καλός οδηγός είναι.

Από την πλευρά του, ο 22-χρονος Αυστριακός κρατά χαμηλούς τόνους, αναγνωρίζει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμα και αν μετά το πέρας τεσσάρων αγώνων έχει συγκεντρώσει 69 βαθμούς, τόσους όσους είχε κατακτήσει όλη τη χρονιά πέρσι.

Ο καθένας θα κάνει λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Φυσικά και θα ήθελα να κρατήσω τις ισορροπίες μέχρι το τέλος.

Απολαμβάνω τη στιγμή και βελτιώνομαι αγώνα με τον αγώνα και μαθαίνω.

Στον αγώνα του Σαββάτου απέδειξε ότι, όχι μόνο μπορεί να αντέξει την πίεση του ανταγωνισμού, όπως στον πρώτο αγώνα της χρονιάς απέναντι στον Timo Glock, αλλά και ότι μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση των νέων ελαστικών της Hankook που φέτος έχουν πιο μαλακή γόμα και η πρόσφυσή τους προς το τέλος του αγώνα αποτελεί “πονοκέφαλο”, αλλά και πρόκληση για τους 18 οδηγούς.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, συνεχίζει προσηλωμένος στο DTM, σίγουρα βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής φέτος και το θέμα της Formula 1 το αφήνει στο περιθώριο.

Προς το παρόν πιστεύω εγώ, ότι o Auer θα αποτελέσει ένα από “τα γερά χαρτιά” του DTM, το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί σύμμαχό του και  μην ξεχνάμε άλλωστε τον νεαρότερο πρωταθλητή του DTM Pascal Wehrlein που από πέρσι αγωνίζεται στην Formula 1. Tο DTM παραδοσιακά  αποτελεί μια αξιόπιστη δεξαμενή εξαγωγής οδηγών προς την F1 και στο μέλλον αρκετοί οδηγοί θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να βρεθούν δηλαδή σε ένα μονοθέσιο της F1.