Intel: Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα διπλασιάσουν τις κάμερες ασφαλείας

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον Brian Krzanich, τον CEO της Intel, τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν θα βελτιώσουν μονάχα την ασφάλεια στον τομέα της αυτοκίνησης, αλλά θα μπορούσαν να έχουν και άλλα οφέλη, όπως για παράδειγμα να λειτουργούν και ως κάμερες ασφαλείας.

Στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο Krzanich είπε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, χάρη στη τεχνολογία τους θα μπορούν εύκολα να διαβάζουν τις πινακίδες και άλλες λεπτομέρειες των οχημάτων και να ειδοποιούν τις Αρχές, π.χ σε περιπτώσεις Amper Alert. Συμπλήρωσε πως οι εταιρίες θα πρέπει να θέσουν περιορισμούς σε αυτά τα δεδομένα, κρυπτογραφώντας τα, ώστε να βεβαιωθούν πως δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Τέλος ο CEO της Intel είπε πως σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρίας του, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βελτιώσουν κατά πολύ την παραγωγικότητα των ανθρώπων, μιας και αυτοί θα κερδίζουν χρόνο. Όπως τόνισε, ακόμη και το 25% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους να είναι αυτόνομα, το κυκλοφοριακό θα μειωθεί σημαντικά.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...