Η Toyota πούλησε και τις υπόλοιπες μετοχές της Tesla που κατείχε

Σχετικά άρθρα

H Toyota τον Ιούλιο του 2010 είχε αγοράσει περίπου το 3% των μετοχών της Tesla έναντι 50 εκατ. δολαρίων. Επτά χρόνια μετά, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως πούλησε όλες τις μετοχές της Tesla που κατείχε στο χαρτοφυλάκιό της μέχρι τα τέλη του 2016.

O Ryo Sakai, ο εκπρόσωπος της Toyota είπε πως η εταιρία του πούλησε τις μετοχές της Tesla ως μέρος της τακτικής περιοδικής αναθεώρησης των επενδύσεών της. Η Toyota είχε πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της Tesla και το 2014. Όπως είπε ο Sakai:

Η αναπτυξιακή μας συνεργασία με την Tesla έληξε πριν από κάποιο διάστημα και αφού δεν έχουν υπάρξει νέες εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πουλήσουμε το υπόλοιπο ποσοστό.

Τον Νοέμβριο του 2016, η Toyota όρισε τον πρόεδρο της υπεύθυνο να καθοδηγήσει το νεοσύστατο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το τμήμα περιλαμβάνει μια νέα εσωτερική μονάδα για το σχεδιασμό της στρατηγικής της Toyota για την ανάπτυξη και εμπορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να συμβαδίσει με τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα