Πέρυσι η Honda είχε ετοιμάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό NSX 1.000 ίππων προκειμένου να συμμετάσχει στο Pikes Peak. Το αγωνιστικό τερμάτισε στην 3η θέση και τώρα ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Honda, ο Sekino Yosuke, δήλωσε πως η επόμενη γενιά του NSX θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Συμπλήρωσε πως η Honda έχει κάνει μελέτες προκειμένου να βρει έναν “βιώσιμο τρόπο”, ώστε η τεχνολογία των 1.000 ίππων του ηλεκτρικού αγωνιστικού NSX, να περάσει στο μοντέλο παραγωγής, ώστε αυτό να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 6,2 δευτερόλεπτα. Το νέο NSX δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2023.

Παράλληλα η Honda έκανε γνωστό μέσω του CEO της, πως από το 2020 και μετά θα βγάλει στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα. Το 2018 η Honda θα παρουσιάσει ένα ειδικό ηλεκτρικό μοντέλο αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ενώ την ίδια χρονιά θα δούμε και ένα ηλεκτρικό scooter. Το 2020 η Honda θα βγάλει στην αγορά αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 3, με την τεχνολογία Επιπέδου 4 να έρχεται το 2025.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η εταιρία θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Accord και τέλος, η Honda ετοιμάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω ενός πρωτότυπου το προσεχές φθινόπωρο.