Συνεχίζονται τα μπλεξίματα με τον νόμο για τον Vijay Mallya, καθώς ο συνιδιοκτήτης της Formula 1 ομάδας, Force India, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες. Εκτός αυτού, ο δικηγόρος του Mallya, Ben Watson, δήλωσε χθες στο δικαστήριο Westminster Magistrates του Λονδίνου ότι η Ινδία πιστεύεται ότι ετοιμάζει δεύτερη αίτηση έκδοσης του με περαιτέρω κατηγορίες.

Η Ινδία ζητά την έκδοση του Mallya για την μη αποπληρωμή καταβληθέντων δανείων, ύψους 1,4 δις δολαρίων, που συνδέονται με την Kingfisher Airlines, καθώς ο Ινδός επιχειρηματίας κατέφυγε στη Βρετανία τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Mallya έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας:

Αρνούμαι όλους τους ισχυρισμούς που έχουν γίνει.Έχω αρκετά στοιχεία για να το αποδείξω.

Η επόμενη ακρόαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 6 Ιουλίου, με τον Mallya, στον οποίο δόθηκε παράταση στην εγγύηση του, να έχει πει ότι δεν χρειάζεται να παρευρεθεί, με την πλήρης ακρόαση της έκδοσης του να ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Ο Aaron Watkins, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την ινδική κυβέρνηση, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι εισαγγελείς στη Βρετανία εξακολουθούν να περιμένουν τεκμηρίωση και αποδεικτικά στοιχεία από την Ινδία, κάτι που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, τυχόν καθυστερήσεις ή μια δεύτερη αίτηση έκδοσης θα μπορούσε να ωθήσει την υπόθεση να εξεταστεί τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Παρά τα όποια προσωπικά προβλήματα, ο Mallya αρνείται ότι θα πουλήσει την Force India.