Το νέο teaser video του Audi A8 αποκαλύπτει το ταμπλό του

Σχετικά άρθρα

Η Audi έδωσε ένα ακόμη teaser video του νέου Audi A8 στο οποίο μας αποκαλύπτει το ταμπλό του, ενώ μας δείχνει και πως εφοδιάζεται με το σύστημα Traffic Jam Pilot. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο του, όταν βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου (D5) θα γίνει το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που θα διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες και θα μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα στους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες έως 60 χλμ. Αρχικά θα προσφέρεται αυτόνομη τεχνολογία για χρήση στις εθνικές οδούς, στο σταμάτημα/ξεκίνημα του αυτοκινήτου σε συνθήκες κυκλοφορίας και στην αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης. Η εταιρία με σήμα τους τέσσερις κύκλους θεωρεί πως ένα πλήρως αυτόνομο όχημά της θα βγει στην αγορά το 2025.

https://www.youtube.com/watch?v=GIXyL9vlYo4

Η παρουσίαση του νέου A8 θα γίνει στις 11 του Ιούλη και θα μπορεί να παρκάρει και μόνο του. Μηχανικά, η γερμανική ομάδα έχει κάνει γνωστό πως στον βασικό εξοπλισμό του θα συναντάμε ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν υδρόψυκτο εναλλάκτη BAS (Belt Alternator Starte) 48-Volt που βρίσκεται τοποθετημένος στο μπροστά μέρος του κινητήρα και συμπληρώνει το πηνίο της μίζας. Σύμφωνα με την Audi, το σύστημα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη στο καπό, που θα έχει χωρητικότητα 10-Ah.

Το νέο Audi A8 θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα Audi Space Frame (ASF) η οποία κάνει χρήση carbon, αλουμινίου, μαγνησίου και χάλυβα. Είναι η πρώτη φορά που ένα πλαίσιο ASF χρησιμοποιεί τέσσερα διαφορετικά δομικά υλικά , ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί 14 διαφορετικές διαδικασίες στη παραγωγή του. Το 58% του πλαισίου είναι αλουμινένιο, με το δέσιμο των μπροστά θόλων να γίνεται αποκλειστικά με μαγνήσιο και να ζυγίζουν 28% λιγότερο αν χρησιμοποιούνταν αλουμίνιο. Παρά τις προσπάθειες της Audi, το νέο A8 θα ζυγίζει 51 κιλά περισσότερα σε σχέση με τη σημερινή γενιά. Συγκεκριμένα, από τα τα 231 κιλά, το βάρος θα αυξηθεί στα 282 κιλά, με την ακαμψία του μοντέλου να αυξάνεται κατά 24%.

Το νέο A8 θα διαθέτει μάλιστα μια προηγμένη λειτουργία coasting που θα λειτουργεί από τα 55 έως τα 160 χλμ/ώρα. Όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, ο κινητήρας θα κλείνει έως και 40 δευτερόλεπτα, προκειμένου να εξοικονομεί καύσιμο. Η ενεργοποίηση του κινητήρα θα γίνεται μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης εξοπλίζεται με ένα έξυπνο Start/Stop σύστημα που λειτουργεί από τα 22 χλμ/ώρα και ενσωματώνει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται “έξυπνη εύκολη εκκίνηση”. Τι κάνει αυτή; Συλλέγει δεδομένα από την μπροστά κάμερα και τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και όταν το μπροστά αυτοκίνητο ξεκινήσει να κινείται, ενεργοποιείται αυτόματα ο κινητήρας του A8, ακόμη και αν ο οδηγός εξακολουθεί να έχει το πόδι του στο πεντάλ του φρένου, ώστε το αυτοκίνητο να ξεκινήσει γρηγορότερα, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη ροή της κυκλοφορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=utC_9o8zhJA

Σύμφωνα με την Audi, το ήπιο υβριδικό σύστημα και η έξυπνη διαχείριση του συστήματος εκκίνησης, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου ως και κατά 0,7 λίτρα/100 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...