Η VW διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, εκεί όπου κατασκευάζει μέρη (άβαφα αμαξώματα) των Porsche Cayenne και Bentley Bentayga, ενώ συναρμολογεί τα Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Skoda Citigo και Seat Mii.

Με τους εργάτες να ζητούν αυξήσεις 16% και την VW να μην τους την δίνει, το συνδικάτο των εργαζομένων του εργοστασίου κήρυξε απεργία. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία τους από χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου και δηλώνουν πως θα την συνεχίσουν μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία με τη διοίκηση. Η VW δεν συμφώνησε να δώσει αύξηση 16% στους μισθούς των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του συνδικάτου ως μη ρεαλιστική. Δέχτηκε να δώσει μια μεσοσταθμική αύξηση στους μισθούς της τάξεως του 4,3% (4,5% φέτος και 4,2% του χρόνου), μια εφάπαξ καταβολή 350 ευρώ όπως και μπόνους διαφόρων μορφών.

Είναι η πρώτη φορά που η VW βιώνει απεργία στην 25χρονη ιστορία του εργοστασίου στη Σλοβακία. Η VW απασχολεί περίπου 12.000 υπαλλήλους στη Σλοβακία, με την εταιρία να δηλώνει πως με μέσο ακαθάριστο μισθό τα 1.800 ευρώ τον μήνα, η αμοιβή της VW είναι διπλάσια από το μέσο εισόδημα των εργαζομένων της χώρας. Οι εργαζόμενοι απαντούν πως μπορεί ο μισθός τους να είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο της χώρας, αλλά είναι χαμηλότερος από αυτόν που πληρώνει η VW σε εργαζομένους της σε άλλες χώρες.