Και ενώ μετά την ανακοίνωση της Honda για παραχώρηση κινητήρων της στην ομάδα της Sauber, είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες που έλεγαν ότι η ιαπωνική εταιρία μπορεί να επεκτείνει την συμμετοχής της στην F1, από προμηθεύτρια κινητήρων σε κατασκευάστρια, σήμερα έρχονται νέες φήμες που λένε ότι το grid του 2018 πιθανώς να φιλοξενεί 11 ομάδες.

Και αυτό γιατί το βρετανικό μητρώο εταιρειών αποκάλυψε τη μετονομασία της επιχείρησης Bronze Fortune Limited, σε China F1 Racing Team Limited. Η πρώτη διευθύνεται από έναν Γάλλο δικηγόρο, ονόματι Michael Orts, ο οποίος έχει συμμετέχει σε αγώνες με sportscar στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μέχρι στιγμής λίγα είναι γνωστά για τα σχέδια του Orts, ο οποίος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, για το αν αυτή η κίνηση δείχνει την διάθεση του να εισέλθει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη:

Πάντα υπάρχουν φήμες, αλλά είχαμε κάποιο ενδιαφέρον από ορισμένες ομάδες. Όχι πολλές. Αυτή τη στιγμή έχουμε 10 ομάδες, και η ιδέα είναι να έχουμε μέχρι και 12 ομάδες. Έχουμε λοιπόν μια ευκαιρία, εάν έχουμε έναν ή δύο ισχυρούς νεοεισερχόμενους.

 • Maleas George

  Τι κινέζικο θα έχει αυτή η ομάδα? Εργοστάσιο στην Αγγλία, αφεντικό Γάλλο… Μακάρι να μπει πάντως, αρκεί να μην τρώει 5 γύρους ανά αγώνα

  • Γιώργος Βαρδου

   Κινεζικό κεφάλαιο

 • charris

  από τα κλουβιά στο Μονακό…..
  Η εξέλιξη μιας χιλιετίας στο ενα δεκατο….

 • εγω που δεν εχω επαφη με το αθλημα….απο τον καναπε μου βλεπω μια παντοκρατορια των τελευταιων ετων απο την μερια της mercedes….και μια αναγεννηση υπερδυναμης απο τη μερια της Ferrari…
  οποτε ουτε για πλακα θα εβαζα το κεφαλαιο μου στην Φ1 με μια ομαδα……..

  τωρα ‘η πιστευουν τοσο πολυ στις δυναοττητες τους…..η πανε για το μεγαλο ”πλυντηριο” !!!!