Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι η Honda θα είναι προμηθεύτρια κινητήρων και για την ομάδα της Sauber, η αγωνιστική διευθύντρια, Monisha Kaltenborn, σε συνέντευξη της ήταν αρκετά αινιγματική, καθώς δήλωσε ότι η ελβετική ομάδα είναι ανοιχτή για κάθε είδους συνεργασία με την ιαπωνική εταιρία.

Αποκρυπτογραφώντας την συγκεκριμένη δήλωση, μια πιθανή εξέλιξη θα μπορούσε να είναι η τεχνική συνεργασία των δύο πλευρών με την Honda να συνεισφέρει στην εξέλιξη του σασί από την Ιαπωνία, κάτι που έκανε όταν έτρεχε με την δική της ομάδα μέχρι την απόσυρση της το 2008. Η Honda θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το άρτια εξοπλισμένο εργοστάσιο της Sauber στο Hinwil της Ελβετίας, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει μια υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα.

Στην ίδια συνέντευξη η Kaltenborn δήλωσε:

Θα δούμε πώς πάνε τα πράγματα. Είμαστε πραγματικά στην αρχή τώρα. Δεν γνωρίζω τις συμφωνίες τους με την McLaren. Είμαστε ένα πολύ διαφορετικό project, θα δούμε από πού μπορούμε να επωφεληθούμε εμείς και αυτοί, σε αυτό. Έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου ήμασταν κατασκευάστρια ομάδα, δεν είμαστε πλέον τέτοια ομάδα, είμαστε ένας πελάτης αυτών. Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα κάνουμε αυτό και αυτό, αλλά ναι, είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε.