Εγκρίθηκε από την Ε.Ε η εξαγορά της Opel από την PSA

Σχετικά άρθρα

Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Opel από την PSA, με τον γαλλικό όμιλο να γίνεται έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο μετά το VW Group.

Η αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Κομισιόν αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για αθέμιτο ανταγωνισμό και έτσι έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας-μαμούθ. Ο επικεφαλής στρατηγικής της PSA, Patrice Lucas, δήλωσε:

Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Οι ομάδες μας τώρα προσανατολίζονται στην επίλυση άλλων θεμάτων που είναι απαραίτητα για το κλείσιμο της συμφωνίας μέσα στο χρόνο.

Σύμφωνα με την διοίκηση της γαλλικής εταιρείας, η επί έτη πολλά παθητική Opel θα επιστρέψει στα κέρδη μέσα από οικονομίες κλίμακας και κοινή ανάπτυξη νέων μοντέλων ενώ, ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ομίλου PSA. Το PSA Group (Peugeot, Citroen, DS) θέλει να κάνει τις Opel και Vauxhall κερδοφόρες, με στόχο να έχουν ένα λειτουργικό περιθώριο 2% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και 6% ως το 2026.

Το ποσό της συμφωνίας που αποτιμήθηκε σε 2,2 δις ευρώ και συμφωνήθηκε το Μάρτιο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απόκτηση των οικονομικών λειτουργιών της GM στην Ευρώπη από την PSA και τη BNP Paribas. Για να ολοκληρωθεί η πλήρης ενσωμάτωση της Opel στην PSA, αναμένεται και η απόφαση από την αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Ε.Ε., που αφορά στην εξαγορά και της GM European Financial Operations, την οποία ο όμιλος PSA θα αποκτήσει σε συνεργασία με την τράπεζα BNP Paribas.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...