Αν και οι διαφορές μεταξύ των power units είναι μικρές –σύμφωνα με έρευνα της FIA– οι κινητήρες εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων, ιδιαίτερα σε μια σεζόν που ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και η εξέλιξη των power units είναι ελεύθερη για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Η Ferrari φαίνεται πως έχει πλησιάσει περισσότερο από ποτέ φέτος τη Mercedes και μάλιστα η ιταλική ομάδα θα έχει έναν πολύ αναβαθμισμένο κινητήρα στο Silverstone. Οι εξελίξεις, όμως, στο κομμάτι του power unit δεν αφορούν μόνο την αναβάθμιση αυτή, αφού ο Lorenzo Sassi πιθανότατα έχει χάσει τη θέση του ως επί κεφαλής σχεδιασμού power unit.

Ο ισχυρισμός αυτός ανήκει στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale, η οποία γράφει πως δεν είναι γνωστό αν ο Sassi έχει αποχωρήσει πλήρως από την ιταλική ομάδα ή αν απλώς απέκτησε μία άλλη θέση στην εταιρεία, αφού η κίνηση έγινε μετά από εντολή του Sergio Marchionne, αφεντικού της Ferrari. Ο Sebastian Vettel ρωτήθηκε σχετικά, αλλά αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν έχει ενημερωθεί για την συγκεκριμένη κίνηση.