Επιφυλακτικοί οι οδηγοί της McLaren για τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda

Σχετικά άρθρα

Σε πολύ άσχημη κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η McLaren, παρόλο που η συνεργασία με τη Honda διανύει την τρίτη διαδοχική σεζόν. Η ομάδα του Woking δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με το γεγονός ότι οι Ιάπωνες δείχνουν ανίκανοι να κατασκευάσουν ένα αξιόπιστο -κατά κύριο λόγο- και δυνατό power unit, γι’ αυτό και προετοιμάζουν το έδαφος για το διαζύγιο με τη Honda, η οποία του χρόνου θα δίνει κινητήρες στην Sauber.

Οι μηχανικοί στην Ιαπωνία εξακολουθούν να δουλεύουν σκληρά για τη βελτίωση του RA617H, φέρνοντας στο Μπακού τον «Spec 3» κινητήρα. Ο Fernando Alonso έγινε ο πρώτος που τον δοκίμασε, αλλά η αναβάθμιση δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να χρησιμοποιηθεί για όλο το Grand Prix. Ωστόσο, στην Αυστρία, θα τον χρησιμοποιήσουν από το ξεκίνημα του 3ημέρου και οι δύο οδηγοί, όντας επιφυλακτικοί για το κέρδος που θα έρθει από το νέο power unit. Ο Alonso είναι μεν αισιόδοξος, αλλά την ίδια ώρα και επιφυλακτικός.

Ας το δούμε, θα πρέπει να δούμε πόση απόδοση θα έχουμε στην πίστα. Στο Μπακού, είχαμε μια πρώτη γεύση από αυτόν τον κινητήρα, ίσως δεν ήταν στην πλήρη ισχύ, εξαιτίας διαφορετικών χαρτογραφήσεων, αλλά ας δούμε εδώ, όταν θα βάλουμε τον κινητήρα στο μονοθέσιο. Είναι ένα μικρό βήμα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είχαμε έναν κινητήρα στα ελεύθερα δοκιμαστικά που μας έβαζε στον πρώτη πεντάδα. Αν ήταν έτσι, θα τον κρατούσαμε για το υπόλοιπο του 3ημέρου.

Τα μικρά βήματα είναι καλοδεχούμενα, προφανώς η Honda δουλεύει μέρα και νύχτα για να βελτιώσει την κατάσταση μετά από τρία δύσκολα χρόνια, έτσι θα περιμένουμε και θα δούμε, αλλά θεωρητικά δεν αξίζει να συζητάμε τους αριθμούς αυτή τη στιγμή.

Παρόμοιες οι δηλώσεις και του Stoffel Vandoorne, ο οποίος υποστηρίζει ότι το παραμικρό κέρδος έχει σημασία στη φάση που βρίσκεται η ομάδα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε, αλλά σίγουρα είναι θετικό που υπάρχει κάτι νέο κι ελπίζω ότι θα δούμε κάποιες βελτιώσεις σε αυτό. Στη θέση που είμαστε, κάθε μικρή βελτίωση είναι πάντα κερδοφόρα για εμάς. Ελπίζω ότι θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, η πίστα θα πρέπει να μας ταιριάζει περισσότερο από τις προηγούμενες δύο, όμως θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr