Στις μέρες μας οι ευκατάστατοι Ρώσοι πολίτες συνηθίζουν να οδηγούν την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης, η οποία ως επί τω πλείστον προέρχεται από τη Δύση, και ακόμα συχνότερα από την άσπονδη γείτονα Γερμανία. Τι συνέβαινε όμως κατά την περίοδο που η ΕΣΣΔ μεσουρανούσε; Οι κοινοί θνητοί προφανώς έπρεπε να αρκεστούν στα φτωχά πλην τίμια Lada, ενώ οι τότε ευκατάστατοι χαίρονταν την πολυτέλεια που προσέφεραν τα μοντέλα της GAZ, και πιο συγκεκριμένα το θρυλικό Volga.

Και ενώ μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ η εταιρία σταμάτησε να παράγει επιβατικά μοντέλα (εφόσον κατά δήλωση της δεν αποτελούσαν πλέον προτεραιότητα), δια χειρός Alexander Shtorm μας παρουσιάζεται σήμερα το Concept 2020. Φυσικά, η οποιαδήποτε κουβέντα περί αναβίωσης απέχει πολύ από την πραγματικότητα προς το παρόν, δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε πως το εν λόγω concept είναι εντυπωσιακό, αν και κάπως υπερβολικό.

Σίγουρα έχουμε δει και πιο όμορφα πρωτότυπα αυτοκίνητα, εν τούτοις ξεχωρίζει το δυναμικό και μυώδες εξωτερικό του αυτοκινήτου με την χαμηλή πανοραμική οροφή, την διχρωμία και τις (μάλλον αχρείαστα εκτενείς) χρωμιωμένες επιφάνειες, τους τεράστιους δίσκους και τα αρκετά μεγάλα LED.

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι πιθανή μια αναβίωση της λιμουζίνας που η νομενκλατούρα της κραταιάς ΕΣΣΔ προτιμούσε κατά κόρον, αλλά θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να δούμε κάτι τέτοιο στο μέλλον.