Όταν ένα περιστατικό συμβαίνει μεταξύ των δύο κύριων διεκδικητών του τίτλου, είναι λογικό να συνεχίζει να απασχολεί τη Formula 1 για αρκετό καιρό. Παρόλο που ό,τι έγινε στο Μπακού μεταξύ των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton έχει λήξει, κάποιοι δεν έχουν σταματήσει να μιλούν γι’ αυτό. Ο οδηγός της Ferrari ζήτησε εγγράφως συγγνώμη για την ενέργειά του και η FIA αποφάσισε να μην τιμωρήσει περαιτέρω τον Γερμανό, πέρα βέβαια από την ποινή των 10 δευτερολέπτων stop-and-go που πήρε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Vettel έχει δείξει στο παρελθόν πως δεν είναι και ο πιο ήρεμος οδηγός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περσινό Grand Prix στο Μεξικό, όταν έβρισε τον αλυτάρχη του αγώνα, Charlie Whiting. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Jean Todt, καταλαβαίνει ότι οι οδηγοί είναι άνθρωποι και ότι έχουν συναισθήματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο σε αυτό.

Είναι στο χέρι του Προέδρου της FIA να αποφασίσει αν θα πρέπει να πάει κάποιος στο Διεθνές Δικαστήριο. Μετά από το Μεξικό, που ήταν μια εντελώς διαφορετική επίθεση, και εννοώ ότι βλέπουμε τον Sebastian, που είναι ένας σπουδαίος οδηγός, κάποιες φορές να μην ελέγχει τον εαυτό του όπως θα έπρεπε. Είχα κι εγώ οδηγούς και ήταν μια πολύ τεταμένη κατάσταση.

Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις την κατάσταση καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι τους δίνεις το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά πρέπει να να προσπαθείς να καταλάβεις. Είναι εύκολο να πάρεις μια απόφαση πίσω από ένα γραφείο ή να κρίνεις πίσω από ένα γραφείο. Πρέπει να δεχτείς ότι στη ζωή ο άνθρωπος ίσως έχει κάποια συναισθήματα.

Ο 71χρονος Γάλλος ξεκαθαρίζει ότι ο Vettel δεν μπορεί να επαναλάβει την ενέργεια που έκανε στον προηγούμενο αγώνα, διότι διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές, ενώ δεν μπαίνει στη λογική να συγκρίνει τη Formula 1 με άλλα αθλήματα.

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά ξεκάθαρα ο Sebastian έχει κάποιες πολύ σοβαρές προειδοποιήσεις. Και σαφώς, δεν θα συμβεί ξανά. Αν γινόταν ξανά, τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές. Είμαστε σε μια επιχείρηση που θα πρέπει να είμαστε πολύ ακριβείς. Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τους ποδηλάτες ή το ποδόσφαιρο, όμως πιστεύω ότι είναι άσχετο να συγκρίνουμε τι συνέβη πρόσφατα στο Tour de France με το Μπακού. Οι ποδηλάτες ήταν σε μια πλήρη δράση και όχι σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Δεν ξέρω ποιες θα ήταν οι συνέπειες ή τι θα γινόταν.

 • Anestis Genk

  Ας τους πει ο Vettel πως θα φύγει από την F1 και θα τους κάνει σούργελο.

  Ποιος θα βγει χαμένος;

  • πως θα τους κανει σουργελο ?

  • Anestis Genk

   Θα κριτικάρει τις αποφάσεις τους, θα αποκαλύψει παρασκήνιο. Γενικά νομίζω ο κόσμος θα δίνει περισσότερο σημασία στους προβεβλημένους (δλδ τους οδηγούς και δη πρωταθλητές) παρά στους γραφειοκράτες.

 • Mitsos Ribopaido

  Ψωφα Ιωάννη

 • Fαν1ς

  Μας κουρασατε…. Θα το ονομάσουμε Φετελιαδα!

 • Mika

  Το θεμα ειναι να γινονται πραξεις οι εξαγγελιες, αλλιως να ειχαμε να λεγαμε…

 • Stelios Argyropoulos

  Ένα πεθαμένο και αποστειρομένο motorsport ειναι πλέον…