Κάτι οξύμωρο και αντιφατικό διαβάζεις στον τίτλο, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς. ‘Η τουλάχιστον το τμήμα marketing της γερμανικής εταιρίας σκέφτηκε αυτή τη πανέξυπνη κίνηση. Αδιαμφισβήτητα το Arteon είναι μακράν το πιο όμορφο μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας, και για να το αναδείξει αυτό η εταιρία από το Wolfsburg κάλεσε τον Αμερικάνο φωτογράφο, Pete Eckert, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει χάσει πλήρως την όραση του.

Αυτό δεν τον εμποδίζει να εξασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου, με την Volkswagen να τον καλεί για ένα photoshoot της νέας ναυαρχίδας της, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά μπορεί να έχει απτική φύση. Το VW Arteon ήταν το πρώτο αυτοκινητιστικό project του Eckert, με το αποτέλεσμα, όπως θα δεις, να είναι αρκετά αξιοσημείωτο, ειδικά αν σκεφτείς ότι χρησιμοποιεί αναλογική κάμερα στο απόλυτο σκοτάδι. Έτσι, χρησιμοποιώντας χρόνους μεγάλης έκθεσης και διπλές εκθέσεις, ο Αμερικάνος καλλιτέχνης δημιούργησε τους λεγόμενους “ελαφρούς πίνακες”, αφού πρώτα αισθάνθηκε και ακούμπησε το σώμα του Arteon για να πάρει μια αίσθηση.

Να θυμίσω ότι το Arteon είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινάνε από τα €39.900. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.