Όπως έχουμε δει, ο καθένας φτιάχνει (ή ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτιάξει, μέσω concept cars) supercars και hypercars 1.000 ίππων. Τώρα τελευταία βρίσκονται στο προσκήνιο τα ηλεκτρικά. Καλή ώρα, το Vanda Dendrobium.

Η μικρή εταιρία με έδρα τη Σιγκαπούρη, σχεδίασε το Dendronium σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering και το βάφτισε αντλώντας έμπνευση από ένα σπάνιο είδος ορχιδέας, που συναντάται μόνο στην ασιατική χώρα. Η πρόταση της Vanda στα ηλεκτρικά hypercars, δηλώνει 0-100 σε 2,7” και τελική άνω των 320 χλμ/ώρα.

Το βάρος διατηρείται στα 1.750 κιλά, χάρις στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε πλαίσιο και αμάξωμα, ενώ οι ζάντες είναι 20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω αντίστοιχα, και τα φρένα carbon-κεραμικά. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες ανά άξονα, ένα κιβώτιο ταχυτήτων μονής σχέσης και ένα διαφορικό στον μπροστά άξονα, ενώ στον πίσω υπάρχει κιβώτιο πολλαπλών σχέσεων και διαφορικό.

Η Vanda Electrics ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί αρκετές προκαταβολές για το Dendronium, στον απόηχο της παρουσίας του στο Goodwood Festival of Speed και το Σαλόνι της Γενεύης.