Η Genesis, το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai θέλει σιγά-σιγά να αποκοπεί από την μητρική της εταιρία και έτσι έχει βάλει ως στόχο να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο αντιπροσωπειών.

Επί του παρόντος, η Genesis πουλά τα μοντέλα της μέσω των αντιπροσωπειών της Hyundai, αλλά αυτό θα αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα. Η εταιρία που σήμερα πουλά δύο σεντάν μοντέλα (G90 και G80) και ετοιμάζει και το G70, θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να προσφέρει στο κοινό ένα κουπέ και τρία SUV, με το μικρότερο crossover να κυκλοφορεί το 2021.

Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της μάρκας, Erwin Raphael, έχουν λάβει παράπονα από πελάτες που θέλουν να αγοράσουν ένα πολυτελές μοντέλο της Genesis, αλλά δεν το κάνουν, επειδή πρέπει να πάνε σε αντιπροσωπείες της Hyundai. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Raphael, είναι δύσκολο να συνυπάρχουν οι δύο “πολιτισμοί”. Έτσι η Genesis θέλει μέχρι το τέλος του 2020 να πουλά τα μοντέλα της σε αποκλειστικά δικές της αντιπροσωπείες, είτε σε διαφορετικά κτίρια αντιπροσωπειών της Hyundai, που θα πωλούν μονάχα μοντέλα της Genesis.

Στις σχετικές ειδήσεις η Genesis κυκλοφόρησε ένα ειδικό app για smartphones και tablets που μέσω επαυξημένης πραγματικότητας βοηθά τον ιδιοκτήτη να μάθει το αυτοκίνητό του. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα ψηφιακό βιβλίο οδηγιών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Παρόμοιες εφαρμογές προσφέρουν ήδη η BMW και η VW.