Το είχες διαβάσει στο Autoblog από πέρυσι το καλοκαίρι πως η Audi έχει στις προθέσεις της να καταργήσει την τρίπορτη έκδοση του A3, μιας και οι πωλήσεις του 5-πορτου portback είναι ιδιαιτέρως υψηλές.

Η νέα γενιά του A3 αναμένεται στην αγορά το 2019, ενώ έναν χρόνο μετά περιμένουμε την sedan έκδοσή του. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση αυτών των μοντέλων θα διατεθούν για την εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων αλλά και στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει με αυτονομία 500 χιλιόμετρα

O σχεδιασμός του νέου A3 θα είναι εξελικτικός, θα δανείζεται στοιχεία από το A4 και εκτός από hatchback, sedan, liftback και cabriolet, θα προσφέρεται επίσης και σε coupe έκδοση, που θα έχει κεκλιμένη γραμμή οροφής, όπως επίσης διαφορετικούς προφυλακτήρες και ξεχωριστά φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων την Audi όπως και αρκετές ακόμη σύγχρονες τεχνολογίες, βλέπε ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, WiFi hotspot και ορισμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Η νέα γενιά του A3 θα κατασκευάζεται πάνω στην αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο Volkswagen Golf. Η νέα πλατφόρμα θα μεγαλώσει σε μέγεθος, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να μειώνεται σε σχέση με το μοντέλο που βρίσκεται σήμερα στην αγορά.

Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα DSG κιβώτια ταχυτήτων. Φυσικά και θα συνεχίσει να προσφέρονται οι εκδόσεις S3 και RS3. Επίσης θα υπάρχει plug-in υβριδική έκδοση, ενώ ενδεχομένως να προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική.

 • liospi

  θυμάμαι στις αντιπροσωπίες το Α3-5πορτο και φαινόταν στα μάτια μας τόσο παράξενο, σαν station, και τώρα καταργούν το 3πορτο. ό,τι να ‘ναι!

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Εγώ θυμάμαι το 1ο Α3 που βγήκε 3θυρο και ύστερα ακολούθησε και το 5θυρο. Το ίδιο και στη δεύτερη γενιά του. Όμως φτάσαμε στις εποχές που ο κόσμος θέλει πια το πρακτικότερο 5θυρο, αν και για μας το προς κατάργηση φαίνεται πιο νεανικό.

 • Smartass

  Fabricado!!
  ΥΓ. Προς το πανταχού παρών ψευδώνυμο: ”O σχεδιασμός του νέου A3 θα είναι εξελικτικός, θα δανείζεται στοιχεία από το A4”

  • manowar

   Το φαμπρικαντο του autoblog εχει καταντησει να ειναι κατι σαν το ντεσπασιτο των ραδιοφώνων..οσο ηλίθιο και αν φαινεται την πρωτη φορα ειναι σαν το κρεμυδι..οσες φορες και να στο βαζουν μετα καθε μερα ανακαλυπτεις σε καθε στρωση ακομα μεγαλυτερη ηλιθιότητα απο την εξωτερικη στρωση

 • Mika

  Tα δικα μας 3πορτα λοιπον γινονται αυτοματως συλλεκτικα!
  :p :p

 • UltraB

  Καταργούν τα 3 – πόρτα, γενιά με γενικά μεγαλώνουν ούτε λίγο, ούτε πολύ… άντε να δούμε που θα το φτάσουν όλο αυτό. Όχι μόνο η Audi φυσικά, γενικότερα.

  Πριν μερικές μέρες είδα μια φωτογραφία του νέου Ibiza και το μπέρδεψα με το Leon στην αρχή!