Η Nissan ανακοίνωσε πως συμφώνησε να πληρώσει 97,7 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ προκειμένου να επιλύσει τις όποιες οικονομικές ζημιές δημιουργήθηκαν στους καταναλωτές της, που έχουν/είχαν στην ιδιοκτησία τους κάποιο από τα 4,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα της που επηρεάζονται από τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

Η Nissan, στο πλαίσιο του διακανονισμού δεν παραδέχτηκε πως οι προβληματικοί αερόσακοι ήταν δική της υπαιτιότητα. Σε παρόμοιους διακανονισμούς έχουν έρθει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι BMW, Mazda, Subaru και Toyota, οι οποίες πλήρωσαν το ποσό των 553 εκατομμυρίων δολαρίων στους ιδιοκτήτες των 15,8 εκατ. αυτοκινήτων τους που εξοπλίζονται με τους αερόσακους της Takata.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 18 θάνατοι από τους αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας η οποία κήρυξε πτώχευση και εξαγοράστηκε από την Key Safety Systems (KSS). Να θυμίσω πως στα τέλη Δεκέμβρη του 2016, η Takata και οι αρχές των ΗΠΑ συμφώνησαν ώστε η ιαπωνική εταιρία να πληρώσει πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων λόγω του σκανδάλου με τους ελαττωματικούς αερόσακους της. Από το 1 δισ, τα 25 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή ποινικών προστίμων, τα 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 850 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως αποζημιώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις μαζικές ανακλήσεις.