Εκ των πραγμάτων, όταν ακούς στην ίδια πρόταση μπαταρίες ιόντων-λιθίου και πυροτεχνικός δεν είναι και ο πιο ασφαλής συνδυασμός. Κι όμως, η Tesla κατοχύρωσε δύο πατέντες (την #20170229266 και την #20170229268) για μια ειδική συσκευή που σε περίπτωση σύγκρουσης, η μπαταρία υψηλής τάσης του ηλεκτρικό της αυτοκίνητου θα πρέπει να εξουδετερωθεί, έτσι ώστε να είναι ασφαλής για όποιον τυχόν έρθει σε επαφή μαζί της.

Η αποσύνδεση της μπαταρίας, σε περίπτωση κινδύνου, είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ανθρώπων, με την Tesla να αναφέρει ότι η “πυροτεχνική αποσύνδεση” μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και σε σταθερή αποθήκευση ενέργειας.

Πώς λειτουργεί λοιπόν;

Υπάρχει ένας θάλαμος καύσης, το οποίο διαθέτει ένα πυροτεχνικό φορτίο, με τον θάλαμο να είναι καλυμμένος με ένα περίβλημα, το οποίο διαθέτει σύστημα ηλεκτρικών αγωγών. Όταν αυτοί -για οποιονδήποτε λόγο- σπάσουν, υπάρχει μια θύρα εξάτμισης στο περίβλημα που επιτρέπει τη διαφυγή αερίου, έτσι ώστε οποιοδήποτε ηλεκτρικό τόξο δημιουργείται να καταστέλλεται.

Αυτά τα τόξα ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα, επειδή μπορούν να δημιουργήσουν νέο κίνδυνο ή να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές. Σύμφωνα με την πατέντα της Tesla, το ηλεκτρικό σύστημα μπορεί να αποσυνδεθεί γρήγορα, και στη συνέχεια να διαχειριστούν αυτά τα τόξα.