Στις αρχές Ιουλίου το τρίο των παρουσιαστών του The Grand Tour βρέθηκαν στη Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στη διαδρομή ανάβασης Hemberg, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του τηλεοπτικού τους show. Εκεί, ο Richard Hammond οδηγούσε ένα Rimac Concept One, αλλά για κακή του τύχη έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού hypercar των 1.224 ίππων, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός δρόμου, να ανατραπεί και να καεί ολοσχερώς. Από το ατύχημα ο Βρετανός παρουσιαστής δεν τραυματίστηκε σοβαρά, παρά μόνο στο γόνατό του, μιας και πρόλαβε να βγει μέσα από το αυτοκίνητο προτού αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

Μετά την εξέταση του ατυχήματος, η ελβετική αθλητική αρχή, Auto Sport Schweiz, ανακοίνωσε σήμερα την τιμωρία των διοργανωτών του event, μέσω της ανεξάρτητης πειθαρχικής επιτροπής της. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ανάβαση δεν συμφωνεί με τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA, και ότι το περιστατικό – το οποίο προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον – ενήργησε ενάντια στα συμφέροντα του αθλήματος.

Το πρόστιμο είναι ύψους 5.000 CHF (€4.377), με τον κ. Christian Muller και τους τρεις αθλητικούς αγωνοδίκες Hermann Muller, Karl Marty και Daniel Lenglet να δέχονται αναστολή άδειας για έξι μήνες. Τέλος, είναι αρκετά πιθανό η ανάβαση να τεθεί σε κίνδυνο και να μην διοργανωθεί ξανά.