Τιμωρήθηκαν οι διοργανωτές του αγώνα, στον οποίο τράκαρε ο Hammond με το Rimac

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Ιουλίου το τρίο των παρουσιαστών του The Grand Tour βρέθηκαν στη Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στη διαδρομή ανάβασης Hemberg, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του τηλεοπτικού τους show. Εκεί, ο Richard Hammond οδηγούσε ένα Rimac Concept One, αλλά για κακή του τύχη έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού hypercar των 1.224 ίππων, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός δρόμου, να ανατραπεί και να καεί ολοσχερώς. Από το ατύχημα ο Βρετανός παρουσιαστής δεν τραυματίστηκε σοβαρά, παρά μόνο στο γόνατό του, μιας και πρόλαβε να βγει μέσα από το αυτοκίνητο προτού αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

Μετά την εξέταση του ατυχήματος, η ελβετική αθλητική αρχή, Auto Sport Schweiz, ανακοίνωσε σήμερα την τιμωρία των διοργανωτών του event, μέσω της ανεξάρτητης πειθαρχικής επιτροπής της. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ανάβαση δεν συμφωνεί με τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA, και ότι το περιστατικό – το οποίο προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον – ενήργησε ενάντια στα συμφέροντα του αθλήματος.

Το πρόστιμο είναι ύψους 5.000 CHF (€4.377), με τον κ. Christian Muller και τους τρεις αθλητικούς αγωνοδίκες Hermann Muller, Karl Marty και Daniel Lenglet να δέχονται αναστολή άδειας για έξι μήνες. Τέλος, είναι αρκετά πιθανό η ανάβαση να τεθεί σε κίνδυνο και να μην διοργανωθεί ξανά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...