Η Porsche ανακοίνωσε πως προσφέρει νέες ειδικές ζάντες από ανθρακονήματα, ειδικά κατασκευασμένες για την 911 Turbo S Exclusive Series. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, οι συγκεκριμένες ζάντες είναι κατά 20% ελαφρύτερες και κατά 20% ισχυρότερες από τις κανονικές ζάντες αλουμινίου.

Είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από CFRP (carbon fiber reinforced polymer) και η διαδικασία κατασκευής τους είναι αρκετά πολύπλοκη μιας και περιλαμβάνει την κοπή και την συναρμολόγησης πάνω από 200 μεμονωμένων μερών. Η Porsche χρησιμοποιεί την μεγαλύτερη μηχανή πλέξης ινών άνθρακα στον κόσμο, με το μηχάνημα να έχει διάμετρο περίπου 9 μέτρα.

Μόλις ο τροχός συναρμολογηθεί, εμποτίζεται με ρητίνη και προ-σκληρύνεται σε υψηλή πίεση και σε υψηλές θερμοκρασίες. Ακολουθεί μια μακρά διαδικασία ψύξης ενώ ακολουθεί το τελικό φινίρισμα με βερνίκι.

Η γερμανική εταιρία ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιεί αυτήν την εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής carbon ζαντών, μιας και η τεχνική αυτή κάνει την δομή του υλικού σημαντικά πυκνότερη και συμπαγή, ενώ η διαδικασία παράγει λιγότερα απόβλητα. Κάθε τροχός είναι κατασκευασμένος από 18 χιλιόμετρα ανθρακονήματος ή αν προτιμάς 8 τετραγωνικών μέτρων.

Οι συγκεκριμένες ζάντες 20″ βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό της 911 Turbo S Exclusive Series με τις πωλήσεις τους να ξεκινούν από τις αρχές του επόμενου έτους με τιμή στη Γερμανία τις 15.232 ευρώ.