Porsche: Μέσα στον επόμενο χρόνο θα αποφασίσουμε για την κατάργηση των diesel

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη Ιουλίου, η Γερμανία διέταξε ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne σε ολόκληρη την Ευρώπη, εφοδιασμένες με τον 3,0-λιτρο πετρελαιοκινήτρα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι επιθεωρητές βρήκαν την “παράνομη συσκευή”, που επιτρέπει στο SUV να εξαπατήσει τις δοκιμές μετρήσεων εκπομπών ρύπων. Ο λόγος αυτός ήταν επιβολή από τις ελβετικές αρχές την απαγόρευση κυκλοφορίας νέων Porsche Cayenne Diesel. Ακόμα, κατά την παρουσίαση της τρίτης γενιάς της Cayenne, πριν περίπου δύο εβδομάδες, η γερμανική εταιρία επέλεξε να μην προσφέρει κατά το λανσάρισμα του μοντέλου κάποια πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume, η απόφαση για το αν θα καταργηθεί από το σύνολο της γκάμας της Porsche οι diesel εκδόσεις, θα μπορούσε να ληφθεί εντός των επόμενων 12 μηνών, για να γίνει αργότερα πραγματικότητα. Επιπλέον, η απόφαση για το εάν η Cayenne θα προσφερθεί ποτέ με τέτοιο κινητήρα θα παρθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Ούτως η άλλως, η κατάργηση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων είναι μια κατεύθυνση που η Porsche κατευθύνεται, με τον Blume να επιβεβαιώνει ότι τα diesel μοντέλα δεν είναι τόσο σημαντικά για την Porsche, καθώς αποτελούσαν το 15% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως, κυρίως στην Ευρώπη, με την εταιρεία να μην δημιούργεί τους δικούς της κινητήρες, καθώς τους δανείστηκε από άλλες εταιρίες του ομίλου VW.

O Blume δήλωσε ότι η Porsche θα διερευνήσει τώρα εάν το πετρέλαιο έχει θέση στην Cayenne, και μακροπρόθεσμα στην ευρύτερη γκάμα, λέγοντας:

Με την Cayenne, έχουμε πουλήσει πολλά diesel μοντέλα στην Ευρώπη, και το πετρέλαιο είναι πολύ σημαντικό για τους πελάτες. Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, αλλά θα κάνουμε ανάλυση αγοράς. Οι Cayenne Diesel προετοιμάζονται για την αγορά. Αυτό που θα αποφασίσουμε, θα το ανακοινώσουμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, Michael Steiner, που είπε:

Αυτό που έχουμε συζητήσει και θα διερευνήσουμε βαθιά αυτό το έτος και το επόμενο, είναι αν θα μπορούσε να υπάρξει μια πιθανότητα να αρχίσουμε να αντικαθιστούμε τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

Αυτή η Porsche 911 Sport Classic πουλήθηκε για 478.000 δολάρια

Πριν σχεδόν δύο χρόνια η Porsche παρουσίασε την 911 (992) Sport Classic, περιορίζοντας την παραγωγή της σε 1.250 μονάδες. Η ειδική έκδοση του θρυλικού...

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...
Autoblog.gr